Πώς ένα Toyota Celica Group B επανέρχεται στη ζωή (video)


Το μοντέλο οδηγήθηκε από τον Mohammed ben Sulayem κι έχει πολλές νίκες στο όνομά του. Δείτε το να «ανασταίνεται» από τους νεκρούς και να γίνεται σαν καινούργιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Hand Built Cars - YouTube
  • 8/4/2023

Η αλήθεια είναι ότι video σαν και το παρακάτω είναι ιδιαίτερα απολαυστικά. Το να βλέπει κανείς τη διαδικασία πλήρους επαναφοράς ενός αυτοκινήτου στην αρχική του κατάσταση είναι πράγματι εντυπωσιακό, κι ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για ένα όχημα που «κουβαλά» πολλά... κιλά ιστορίας.

Ο λόγος για ένα αυτοκίνητο ράλλυ της κατηγορίας Group B, και πιο συγκεκριμένα για ένα Toyota Celica Turbo TC35 του 1984. Σύμφωνα με τον δημιουργό του video, Hand Built Cars, το συγκεκριμένο όχημα οδηγήθηκε από τον πρόεδρο της FIA, Mohammed Ben Sulayem, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής του πρωταθλήματος ράλλυ Μέσης Ανατολής από το 1986 έως το 1988.

Στο εν λόγω video φαίνεται η διαδικασία «διάσωσης» του Celica σε φωτογραφίες, και παρόλο που διαρκεί σχεδόν μία ώρα, σίγουρα αξίζει τον χρόνο σας, εάν είστε λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Την επαναφορά έκανε η Φινλανδική εταιρεία Makela Auto-Tuning, και το Celica ήταν το ένα εκ των δύο ραλλικών μοντέλων που επισκεύασε το συγκεκριμένο συνεργείο. Το δεύτερο ήταν το Team Europe TC15 που αγωνίστηκε στο ράλλι Χονγκ Κονγκ-Πεκίνου το 1985.

Η Toyota λάνσαρε το Celica Turbo TC35 το 1984 προκειμένου να αγωνιστεί στην κατηγορία Group B στο WRC. Το «υπερόχημα» των Ιαπώνων αποδείχτηκε σκληρός ανταγωνιστής στην εποχή του, βγάζοντάς τους ασπροπρόσωπους.

Το αμάξωμα είχε σχεδιαστεί με γνώμονα την αεροδυναμική απόδοση, με μία μεγάλη αεροτομή, τόσο στο πίσω όσο και στο μπροστινό μέρος, αλλά και ένα κάλυμμα κινητήρα με εσοχές να τοποθετούνται, υπηρετώντας ακριβώς αυτόν τον σκοπό. Το μοντέλο φέρει επίσης μεγάλα φτερά πάνω από τα ελαστικά, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί τα φαρδιά ελαστικά που χρησιμοποιούνταν συνήθως στα ράλλυ.

Όσο για τις επιδόσεις του, τα αποτελέσματα και οι νίκες του Celica Turbo TC35 μιλάν από μόνα τους. Κατάφερε να κερδίσει ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά ράλλυ στον κόσμο, το Safari Rally στην Κένυα το 1985, ενώ την επιτυχία είδε και στο ERC, όπως και στο πρωτάθλημα ράλλυ Μέσης Ανατολής, όπως άλλωστε προαναφέρθηκε.

Δείτε τη διαδικασία επαναφοράς του θρυλικού μοντέλου: