Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Genesis G90


Η ναυαρχίδα της Genesis είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί την S-Class και τα υπόλοιπα μεγαθήρια της πολυτελούς κατηγορίας με άπλετη πολυτέλεια και κορυφαίες τεχνολογίες.

  • 14/12/2021

Η πρόταση της πολυτελούς μάρκας της Hyundai, το νέο Genesis G90 αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες για να μπει κατευθείαν στα βαθιά στην μεγάλη πολυτελή κατηγορία. Τώρα ήρθε η στιγμή να δούμε το εσωτερικό του νέου G90 και να μάθουμε τις τεχνικές προδιαγραφές του.

Το νέο Genesis G90 σχεδιαστικά αποπνέει κομψότητα με τη νέα εμφάνιση που τονίζει το πολυτελές του προφίλ. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα “Crest Grille” και οι split προβολείς με πολλά στοιχεία LED που ενώνονται με τη μάσκα με τη μορφή οριζόντιων λωρίδων.

Οι πλούσιες δόσεις πολυτέλειας ξεκινούν από τις αναδυόμενες χειρολαβές με το σύστημα “Auto Flush Door Handles” με αυτόματο άνοιγμα, ενώ με το σύστημα “Easy Close” γίνεται δυνατό το ταυτόχρονο κλείσιμο και των τεσσάρων θυρών του αυτοκινήτου με το πάτημα ενός κουμπιού.

Στο εσωτερικό που αποκαλύφθηκε σήμερα, συνεχίζεται η άφθονη δόση πολυτέλειας και κλέβουν την παράσταση οι δύο ενιαίες οθόνες για το σύστημα πολυμέσων και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 12,3 ιντσών. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει ένας μεγάλος περιστροφικός διακόπτης για τον έλεγχο του συστήματος infotainment, ενώ για την ακουστική των επιβατών φροντίζει το ηχοσύστημα της Bang & Olufsen εξοπλισμένο με 23 ηχεία.

Την πολυτελή ατμόσφαιρα ενισχύουν ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, οι δύο πανοραμικές οροφές, οι δύο οθόνες ψυχαγωγίας στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων και το εγκατεστημένο σύστημα αρωματισμού του εσωτερικού. Τα πλέον εντυπωσιακά όμως, είναι τα δερμάτινα καθίσματα που φέρουν λειτουργία μασάζ για τις πίσω θέσεις, με τρεις επιλογές για τη διάρκεια και την ένταση. Η θέρμανση, ο εξαερισμός, όπως και το ανακλινόμενο υποπόδιο είναι επίσης στάνταρ.

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι πλούσιοι, με πιο χαρακτηριστικό ένα συρτάρι για περιοδικά και βιβλία στο εσωτερικό μέρος της πίσω κολόνας.

To μοναδικό κινητήριο σύνολο του νέου Genesis G90 θα είναι ένας V6 κινητήρας βενζίνης 3,5 λίτρων που θα συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με τη δύναμη να φτάνει και στους τέσσερις τροχούς. Η απόδοση του συνόλου δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται να αγγίζει τους 380 ίππους και τα 530 Nm ροπής. Το μοτέρ εκκινεί μάλιστα με αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος.

Το Genesis G90 εξοπλίζεται επιπλέον με αερανάρτηση που ανυψώνει το αμάξωμα κατά σχεδόν 25 χιλιοστά, σύστημα τετραδιεύθυνσης, αλλά και ένα προηγμένο σύστημα πέδησης με δυνατότητα παραμετροποίησης και την ύπαρξη τριών προγραμμάτων. Ένα από αυτά είναι το “Chauffeur mode” για βελούδινες ακινητοποιήσεις.

Το νέο Genesis G90 θα έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2022.