Αυτό είναι το νέο «όπλο» της Genesis!


Το Genesis GV70 είναι ένα κομψό SUV που θα αντιμετωπίσει τα Audi Q5 και BMW X3. Αυτή τη φορά και στην Ευρώπη.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: GENESIS
  • 8/12/2020

Το ταξίδι της Genesis μπορεί να ξεκίνησε από τις ΗΠΑ με το βασικό στόχο της Hyundai να αποτελεί το αντίστοιχο premium σήμα της Toyota, η Lexus. Και ως ένα μεγάλο βαθμό οι Κορεάτες υλοποιούν το στόχο τους αφού τα μοντέλα της Genesis αυξάνουν τις πωλήσεις τους και κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Για αυτό και η Genesis έχει ήδη ανακοινώσει πως θα δραστηριοποιείται και στην Ευρώπη.

Και γιατί όχι, αφού SUV σαν το GV70 σίγουρα θα κερδίσουν πολλούς μελλοντικούς κατόχους με όπλο κυρίως την πολύ ελκυστική εμφάνιση με την εμφατική μάσκα της μάρκας. Προς τα πίσω το σύνολο είναι εξίσου εντυπωσιακό παραπέμποντας μας στα πρότυπα των Mercedes GLS Coupe και Porsche Macan.

To εσωτερικό του GV70 είναι εξίσου εντυπωσιακό με μία μεγάλη στενόμακρη οθόνη αφής να δεσπόζει στο μέσο. Χαμηλότερα υπάρχει ένα display με τους διακόπτες ελέγχου και ρύθμισης για το σύστημα κλιματισμού. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, ενώ η γενικότερη εικόνα με τον επιλογέα κίνησης δείχνει υπερποιοτική και με πολύ υψηλά στάνταρ.

Αυτό είναι το πέμπτο μοντέλο της Genesis και το δεύτερο της SUV που βασίζεται σε μια πισωκίνητη κατά βάση πλατφόρμα, αλλά υπάρχει και τετρακίνηση. Προς το παρόν οι ανακοινώσεις περιορίζονται στις εκδόσεις που θα λανσαριστούν μέσα στο νέο έτος στην αμερικανική αγορά. Έτσι, η βασική έκδοση θα έχει έναν τετρακύλινδρο 2,5 lt turbo βενζίνης με 304 PS και 422 Nm, ενώ η ισχυρότερη twin-turbo V6 3,5 lt θα αποδίδει 380 PS και 530 Nm.