Επίσημο: Ξεκίνησε η εξέλιξη του «αναγεννημένου» smart fortwo


Το smart fortwo συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο για την «ταυτότητα της εταιρείας», σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού. Όλες οι πληροφορίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Mercedes-Benz AG
  • 2/5/2024

Το smart fortwo έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα πόλης που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ παγκοσμίως. Η smart έχει ξεκινήσει να δουλεύει πάνω σε μια άκρως ανανεωμένη έκδοσή του, η οποία, σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της, Gorden Wagener, έχει καθοριστικό ρόλο για την εικόνα της.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ο Wagener επιβεβαίωσε ότι η εξέλιξη του νέου fortwo έχει ξεκινήσει επίσημα, λαμβάνοντας την κωδική ονομασία Project Two, ενώ υπαινίχθηκε ότι το μοντέλο παραγωγής θα ονομαστεί #2«Είναι ένα καθοριστικό κομμάτι της εταιρείας, για την ταυτότητά της», είπε ο Wagener, την ίδια στιγμή που η smart ετοιμάζεται να λανσάρει το μεγαλύτερό της όχημα μέχρι στιγμής, το #5.

Οι μηχανικοί της εταιρείας εργάζονται πάνω στην αναζήτηση ή τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας για το #2, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Geely στοχεύει στη συνεργασία με κάποια τρίτη αυτοκινητοβιομηχανία για την υλοποίηση του πρότζεκτ.

Σύμφωνα με τον CEO της smart, Dirk Adelmann, ο οποίος μίλησε πρόσφατα στο Automotive News Europe, «η φίρμα ξεκίνησε να δουλεύει πριν δύο μήνες πάνω σε μια νέα, αποκλειστική πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει ένα μελλοντικό διθέσιο αυτοκίνητο πόλης, όμως χρειαζόμαστε συνεργάτες για να κάνουμε το πρότζεκτ βιώσιμο».

Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο και δεν προκαλεί έκπληξη, αφού η προηγούμενη γενιά του fortwo βασιζόταν στην ίδια πλατφόρμα με το Renault Twingo.

Ο Wagener επεσήμανε επίσης ότι το #2 θα διατηρήσει την ίδια φιλοσοφία με το αγαπημένο όλων, fortwo, τόσο στο μέγεθος και τις αναλογίες, όσο και στην εμφάνιση και το στυλ του. Έκανε επίσης νύξη και για την επέκταση της γκάμας της εταιρείας πέρα από τα SUV και τα αυτοκίνητα πόλης: «Έχουμε αυτό το νέο SUV, οπότε τι άλλο μένει; Ένα σπορ αυτοκίνητο, ένα διθέσιο, μια λιμουζίνα; Θα δούμε».

Πηγή: Autocar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To smart #3 αποκτά νέα βασική έκδοση, φθηνότερη κατά 5.000€ - H τιμή στη Γερμανία

Νέα εισαγωγική έκδοση για το smart #1, φθηνότερη κατά 5.000€ - Η τιμή της στη Γερμανία (photos)

25 χρόνια Smart: Από το μικροσκοπικό fortwo στο #1 – Μία ιστορία γεμάτη επιτυχίες