Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό Dacia!


Για την ακρίβεια αυτό θα είναι  το πρώτο EV της ρουμανικής εταιρίας που θα κυκλοφορήσει στην διάρκεια του επόμενου έτους.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/3/2020

Το Spring Electric είναι το πρωτότυπο μοντέλο το οποίο προετοιμάζει το έδαφος για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia. Βλέπετε στην μάχη για την μείωση των εκπομπών CO2 ακόμη και μια low-budget εταιρία χρειάζεται οπωσδήποτε ένα μοντέλο μηδενικών ρύπων.

Και η λύση έρχεται από την μακρινή Κίνα όπου η Renault διαθέτει το City K-ZE. Πάνω σε αυτό το μοντέλο θα βασιστεί το επερχόμενο Dacia και λογικά θα έχει αρκετά κοινά μηχανικά μέρη. Η αυτονομία του concept που ανακοινώνει η εταιρία είναι στα 200 km, κάτι που ακούγεται λογικό αφού μια μεγαλύτερη μπαταρία θα προσμετρούσε στο τελικό κόστος.

Στα ελάχιστα στοιχεία που δίνουν οι Ρουμάνοι αναφέρεται πως το μήκος του αμαξώματος είναι στα 3,84 μέτρα. Σχεδιαστικά το πρωτότυπο μοντέλο αποσπά κολακευτικά σχόλια χάρη στην συμπαγή άποψη του και θα έλεγα πως η γενικότερη εικόνα μας θυμίζει περισσότερο Renault παρά Dacia.

Πάντως, η εταιρία τονίζει πως το νέο της μοντέλο θα προσφέρει καθημερινή πρακτικότητα και το κυριότερο θα έχει χαμηλό κόστος χρήσης κα κτήσης (σχετικά και έναντι του ανταγωνισμού). Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.