Παρουσιάστηκε το Renault City K-ZE


Το urban crossover της Renault θα ξεκινήσει να πωλείται στην αγορά της Κίνας από αυτό το χρόνο και ίσως αργότερα σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/4/2019

Στην Σαγκάη παρουσιάστηκε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο City K-ZE, το οποίο είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο μοντέλο πέρυσι στο Παρίσι. Στόχος της Renault είναι να ισχυροποιήσει την θέση και τα έσοδα της στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Σχεδιαστικά το City K-ZE θα έχει αρκετά στοιχεία από το Kwid, αφού και τα δύο μοντέλα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα. Στο εσωτερικό το City K-ZE έχει μια σύγχρονη άποψη με μία οθόνη αφής 8’’ στο μέσο και πλήρη συνδεσιμότητα με smartphone.

Το σύστημα πρόωσης του City K-ZE θα περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα με τις μπαταρίες να προσφέρουν θεωρητική αυτονομία στα 250 km, όσο και του πρωτότυπου σε κύκλο NEDC. Η μπαταρία του αυτοκινήτου θα μπορεί να φορτίζει σε περίπου 50 min στο 80% του περιεχομένου της με ταχυφορτιστή.

Το City K-ZE θα κατασκευάζεται από την e-GT New Energy Automotive, μια κοινοπραξία των Nissan και Dongfeng. Και ανάλογα με το πως θα τα πάει στην Κίνα η Renault ίσως να δώσει το πράσινο φως για την κυκλοφορία του και σε αγορές της Ευρώπης.