Αυτό είναι το τελευταίο Saab 9-3 Aero που πωλήθηκε για 40.959€


Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δημοπρατήθηκε χθες και η NEVS το ανακοίνωσε στο Facebook.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/10/2019

Το τελευταίο ever μοντέλο που κατασκεύασε η Saab πωλήθηκε μέσω της Bilweb Auctions και είχε μόλις 70 km στο κοντέρ του. Είναι ένα 9-3 Aero με πάτωμα Epsilon, με δίλιτρο turbo βενζίνης Ecotec ισχύος 220 PS και αυτόματο κιβώτιο Aisin. Η τιμή του θεωρείται μάλλον απογοητευτική αφού ίσα που ξεπέρασε τα 40 χιλιάρικα ευρώ και προφανώς δεν βρέθηκε κάποιος φανατικός Σουηδός.

Πάντως, αυτός που το απέκτησε θα έχει VIP προνόμια με δωρεάν ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της NEVS και στο μουσείο της Saab στην Σουηδία. Το τελευταίο Saab είχε κατασκευαστεί από την κινέζικη NEVS (National Electric Vehicle Sweden) και είναι ένα από τα μόλις 420 που κατασκευάστηκαν στην τελευταία φάση λειτουργίας της εταιρίας υπό τον έλεγχο πια των Κινέζων.

Υπενθυμίζεται πως η Saab είχε περάσει από μεγάλες περιπέτειες με την GM και σταμάτησε να λειτουργεί και τυπικά το 2011. Η εταιρία πήρε μπροστά ξανά το 2013 και για λίγους μήνες μέσα στο 2014 παράγοντας κανονικά Saab. Από την παρτίδα διασώθηκε το τελευταίο αυτοκίνητο που προοριζόταν για crash-test.