Αυτό το ακραίο restomod της Porsche 914 έχει κινητήρα από Cayman S (photos)


H Fifteen Eleven Design παρουσίασε το restomod της Porsche 914, με κινητήρα από Cayman S και αμάξωμα από ανθρακόνημα.

  • ΦΩΤΟ: Fifteen Eleven Design
  • 26/8/2023

Σχεδόν τρία χρόνια χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί το μεγάλο project της FifteenEleven Design, ένα εντυπωσιακό restomod της Porsche 914.

Η δουλειά ξεκίνησε το 2021, και γρήγορα έγινε σαφές πως στην «καρδιά» του μοντέλου θα βρίσκεται ο κινητήρας της Porsche Cayman S. Αυτό σημαίνει πως φέρει κινητήρα flat-6 3,8 lt με ισχύ κοντά στα 380-400 PS μετά τις μετατροπές που έχει κάνει η βρετανική εταιρεία που ανέλαβε το restomod.

Η συμπεριφορά και η ποιότητα κύλισης της σύγχρονης 914 εξασφαλίζεται από πλήρως ρυθμιζόμενα αμορτισέρ με πηνίο της Reiger. Αυτού του είδους τα αμορτισέρ βρίσκονται συνήθως σε αυτοκίνητα ράλλυ, αλλά έχουν δέσει αρμονικά με την αρχιτεκτονική της ανάρτησης της Cayman, που αποτελεί και τη βάση του restomod.

Η πέδηση έρχεται από τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo σε δισκόφρενα με οπές για την καλύτερη δυνατήψύξη. Επιπλέον, το μοντέλο πατά σε 18άρες ζάντες της Fuchs που επενδύονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport 2.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, το restomod αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο, αλλά έχει και σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως τα φώτα LED αντί για τα pop-up, ενώ ο υδρόψυκτος κινητήρας αναγκάζει την Fifteen ElevenDesign να κάνει αλλαγές στο εμπρός μέρος για να χωρέσουν το ψυγείο

Το πιο ενδιαφέρον είναι πως όλα τα πάνελ εξωτερικά είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, γεγονός που μειώνει σημαντικά το βάρος.

Το εσωτερικό της restomod 914 έχει αρκετές λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει, ενώ δε λείπει κι η άνεση, χάρη στα δερμάτινα καθίσματα της Recaro

Το restomod αναμένεται να πωληθεί έναντι 444.000 δολαρίων 410.000 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία).