Αυτό το Dodge Viper έγινε λιμουζίνα 7 μέτρων και πωλείται σε «αλμυρή» τιμή


Απίστευτη μετατροπή για το γνωστό 2θέσιο sports car, το οποίο μετατράπηκε σε πολυτελή λιμουζίνα και μπορεί να φιλοξενήσει από 10 ως 12 άτομα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: FACEBOOK
  • 30/10/2022

To Dodge Viper δεύτερης γενιάς, που κυκλοφόρησε το 1996, ήταν ένα εντυπωσιακό σπορ αυτοκίνητο, με V10 κινητήρα 8,0 L που απέδιδε 420 PS, επιτάχυνε από 0-100 km/h σε λιγότερο από 5 sec. και είχε τελική ταχύτητα που έφτανε τα 274 km/h.

Αν κάποιος θέλει να το προμηθευτεί, μπορεί να το βρει στο Facebook Marketplace, μόνο που θα συναντήσει δύο προβλήματα. Το πρώτο, λίγο-πολύ αναμενόμενο, είναι η τιμή του. Η ιδιοκτήτριά του, ζητά 160.000 ευρώ. Το δεύτερο - και πιο σημαντικό όσον αφορά το χαρακτήρα του αυτοκινήτου - είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με το κλασικό Viper.

Με μήκος 7,26 m. έχει μετατραπεί σε τεράστια λιμουζίνα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει από 10 μέχρι 12 άτομα. Μάλιστα, διαθέτει ζώνες ασφαλείας για 10 επιβάτες. Η οροφή έχει αφαιρεθεί, αποκαλύπτοντας το μαύρο εσωτερικό, ενώ εκτός από τις δύο σειρές καθισμάτων, οι οποίες ασφαλώς απέχουν πολύ μεταξύ τους, υπάρχουν και δύο καναπέδες στις άκρες.

Ο V10 κινητήρας έχει αντικατασταθεί από έναν κινητήρα Mopar που αποδίδει 396 PS, ενώ το εργοστασιακό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έχει δώσει τη θέση του σε αυτόματο. Στην αγγελία αναφέρεται ότι πρόκειται για ιδανικό όχημα για παρελάσεις και ειδικές περιστάσεις, ενώ διαθέτει και έναν κοτσαδόρο ο οποίος μπορεί να αφαιρεθεί, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ρυμουλκήσει από σκάφος μέχρι τροχόσπιτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ιδιοκτήτριά του προσπαθεί να το «αποχωριστεί» μέσω διαδικτύου. Πέρυσι, είχε κάνει αντίστοιχη προσπάθεια μέσω eBay, με αρχική τιμή 135.000 ευρώ. Φαίνεται ότι κανείς δεν είχε δείξει ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να επανέλθει, αυξάνοντας την τιμή πώλησης.

Πηγή: Facebook Marketplace