Αυτό το Mazda RX-7 έφαγε «πόρτα» από το Nurburgring λόγω... φασαρίας (video)


Ο ήχος της τρίτης γενιάς του Mazda RX-7 μπαίνει στο Nurburgring και ξεπερνά τα 130 dB του επιτρεπόμενου ήχου και τρώει... «πόρτα» από την Πράσινη Κόλαση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MISHA CHAROUDIN - YOUTUBE
  • 9/7/2023

Το Mazda RX-7 είναι ένα από τα μοντέλα της JDM που βρίσκονται αρκετά βαθιά στις καρδιές των fans της αυτοκίνησης. Ακόμα και σήμερα, 31 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το πανίσχυρο ιαπωνικό «τερατάκι» στέκεται στο ύψος του απέναντι σε νεότερα μοντέλα.

Ο μικροσκοπικός Wankel κινητήρας χωρητικότητας 1,3 L παράγει 252 PS, ενώ το βάρος του οχήματος δεν ξεπερνά τα 1.224 kg, κι αυτά είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που το κάνουν ιδιαίτερο. Το RX-7 του γνωστού YouTuber, Misha Charoudin, αποδεικνύει ακριβώς αυτό: πρόκειται για ένα ξεχωριστό μοντέλο που θεωρείται πλέον διαχρονικό.

Ο Charoudin επισκέφτηκε τη θρυλική πίστα του Nurburgring με το πολυαγαπημένο του όχημα, το οποίο φέρει ελαστικά Zeknova και ζάντες αλουμινίου Volk TE 37, ενώ ο κινητήρας Wankel με τους δύο ρότορες έχει επανασυναρμολογηθεί, καταφέρνοντας πλέον να αγγίζει τα 400 PS ισχύος, η οποία διοχετεύεται στον πίσω άξονα μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με 5 σχέσεις.

Το κατάμαυρο κι ελαφρώς αγριεμένο RX-7 μπαίνει στην πιστα και καταφέρνει πανεύκολα να ξεπεράσει αρκετές BMW, Porsche, Mercedes-Benz και Audi, κάνοντας «χαμό». Ο Charoudin έκανε μόλις έναν γύρο στην «Πράσινη Κόλαση,» κι αυτό οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι τα φρένα του μικρού πανίσχυρου δε θα άντεχαν για έναν δεύτερο γύρο.

Βέβαια, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που η προσπάθεια του YouTuber τερματίστηκε νωρίς. Οι κανονισμοί της πίστας αναφέρουν ότι ο θόρυβος που παράγει ένα αυτοκίνητο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 95 dB, ενώ κατά τη διάρκεια προσπεράσματος, αυτό το όριο αυξάνεται στα 130 dB. Στο τέλος του γύρου του, οι άνθρωποι της πίστας σταμάτησαν τον Charoudin, ενημερώνοντάς τον ότι πρέπει να αποχωρήσει, αφού είχε ξεπεράσει το όριο των 130 dB.

Δείτε κι ακούστε το πανίσχυρο Mazda RX-7: