Lamborghini Revuelto: Κάνει γύρους στο Nurburgring και «μαγειρεύει» νέο ρεκόρ γύρου (video)


Η πιο ισχυρή Lamborghini όλων των εποχών βγήκε... παγανιά στο Nurburgring και κάνει τους πρώτους της γρήγορους γύρους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CarSpyMedia - YouTube
  • 3/6/2023

Η Lamborghini Revuelto έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Μάρτιο, ως το πιο ισχυρό μοντέλο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Πρόκειται για τον διάδοχο της Aventador και φέρει έναν υβριδικό κινητήρα V12 που αποδίδει 1.015 PS, με το 0-100 km/h να έρχεται σε 2,5 sec. Είναι ευρέως γνωστό ότι το πρώτο PHEV των Ιταλών είναι ταχύτατο, όμως αυτό δεν είχε αποδειχτεί και στην πράξη. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Το δημιούργημα της Lamborghini κατέλαβε την 'Πράσινη Κόλαση,' κάνοντας μερικούς γρήγορους γύρους, δίνοντάς μας μία πρώτη γεύση από την ωμή του ισχύ. Δύο είναι τα πιθανά σενάρια για το τι μπορεί να κάνει η Lamborghini με τη Revuelto στη θρυλική πίστα του Nurburgring. Το πρώτο σενάριο θέλει την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία να κάνει μερικές τελευταίες βελτιώσεις και ρυθμίσεις στον κινητήρα και τα υπόλοιπα συστήματα, πριν ξεκινήσουν οι παραδόσεις.

Αν θεωρήσουμε ότι αυτό έχει ήδη γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό αυτή η «εξόρμηση» να ήταν το πρώτο δείγμα της προσπάθειας του «τέρατος» για την κατάρριψη του ρεκόρ γύρου. Πώς συγκρίνεται η Revuelto με τους αντιπάλους της στην κατηγορία των supercars; Η απάντηση μάλλον δε βρίσκεται και πολύ μακριά, αφού η αρχή έχει ήδη γίνει.

Παρά την παρουσία ηλεκτρισμού, το υπερόχημα παράγει ένα πανέμορφο τραγούδισμα. Η κινητήρια μονάδα αποτελείται από έναν κινητήρα V12 χωρητικότητας 6,5 L και τρεις ηλεκτροκινητήρες. Συνολικά, παράγει 1.015 PS, με την ισχύ να διοχετεύεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Η τιμή του νέου εγχειρήματος της Lamborghini δεν έχει αποκαλυφθεί, όμως αναμένεται να ξεπεράσει τα 500.000 ευρώ, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σύντομα θα έρθουν οι ακόμα πιο ακραίες εκδόσεις SV και SVJ

Δείτε τη Revuelto εν δράσει...