Αυτό το Venturi 400 Trophy κρύβει μία μεγάλη ιστορία και... μπορεί να γίνει δικό σας (photos)


Από τη Γαλλία στην Ιαπωνία κι από εκεί στη Φλόριντα, αυτό το 1992 Venturi 400 Trophy ψάχνει τον νέο του ιδιοκτήτη.

  • ΦΩΤΟ: Bring a Trailer
  • 1/8/2023

Το Venturi 400 GT είναι ένα εμβληματικό, γαλλικό supercar της δεκαετίας του '90, του οποίου την ύπαρξη πολύ συχνά ξεχνάμε. Πρόκειται για ένα μοντέλο με «βαριά» ιστορία, που έχει διαγράψει μία πολύ ενδιαφέρουσα πορεία στον χώρο της αυτοκίνησης.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ένα από τα 73 που κατασκευάστηκαν για το πρωτάθλημα Gentleman Drivers Trophy, κάτι που το καθιστά εξαιρετικά σπάνιο. Η εν λόγω κατηγορία αγώνων λάμβανε χώρα σε μερικές από τις πιο εμβληματικές πίστες της Ευρώπης, κι ήταν κομμάτι της έμπνευσης του Stephane Ratel, ο οποίος κρύβεται πίσω από τον όμιλο SRO Motorsports, τον διοργανωτή του 24ωρου αγώνα στο Spa.

Η μονάδα του μοντέλου που είναι τώρα διαθέσιμη μέσω του Bring a Trailer, συμμετείχε στο πρωτάθλημα το 1992 κι ήταν αρχικά βαμμένη σε μπλε και κίτρινους χρωματισμούς, όμως έγινε κόκκινη πριν ταξιδέψει στην Ιαπωνία το 1993. Εκεί, υπέστη αρκετές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις, προκειμένου να ταιριάζει στον νέο της ιδιοκτήτη. Μάλιστα, μπορεί να δει κανεις το κατακόκκινο όχημα σε στιγμιότυπο της εκπομπής Best Motoring.

Ο τότε νέος ιδιοκτήτης του 400 GT έχει προσθέσει ένα κάλυμμα κινητήρα που μοιάζει με αυτό του Venturi 600 LM, ενώ έχουν τοποθετηθεί δισκόφρενα Brembo μιας Ferrari 355 Challenge, όπως και ρυθμιζόμενα coilover αμορτισέρ της Ohlins.

Κάτω από το κάλυμμα βρίσκεται ο ίδιος κινητήρας V6 χωρητικότητας 3,0 L, ο οποίος όμως έχει επίσης τροποποιηθεί. Φέρει turbochargers HKS GT-SS κι ένα σύστημα διαχείρισης κινητήρα MoTeC M48, ενώ ένα σύστημα μετάδοσης πέντε σχέσεων από μία Porsche G50 διοχετεύει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Η ακριβής ισχύς δεν αναφέρεται στην αγγελία, όμως στα νιάτα του, το 400 Trophy ήταν ικανό για 414 PS και 530 Nm ροπής.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Bring a Trailer, το όχημα έχει καταγράψει μόλις 10.000 km. Ο τρέχων ιδιοκτήτης αγόρασε το συγκεκριμένο «διαμάντι» πριν περίπου 6 μήνες, καταχωρίζοντάς το στην πολιτεία της Φλόριντα. Η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 8 Αυγούστου.