Αυτό το video δείχνει γιατί τα αγωνιστικά δεν πρέπει να βγαίνουν στον δρόμο (video)


Η ρέπλικα της Cobra Daytona, με τα πολλά προβλήματα που κουβαλούσε, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους θέλουν να βγάλουν το αγωνιστικό τους εκτός πίστας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Rich Rebuilds - YouTube
  • 7/3/2023

Η χρησιμότητα των αγωνιστικών αυτοκινήτων είναι πολύ περιορισμένη. Πρόκειται για ακραίες κατασκευές που προορίζονται για την πίστα, για το ελεγχόμενο περιβάλλον ενός σιρκουί, καθώς χρειάζονται αρκετή προετοιμασία για να πάρουν μπροστά και να χρησιμοποιηθούν.

Αυτό σημαίνει πως, αν κάποιος επιχειρήσει να βάλει ένα αγωνιστικό στον δρόμο, θα συναντήσει αρκετές δυσκολίες, που μάλλον θα έπρεπε να είναι και «καμπανάκια» για να μην συνεχίσει σε αυτήν την πορεία. Το κανάλι Rich Rebuilds στο YouTube έκανε ακριβώς αυτό: αγόρασε μία ρέπλικα της Cobra Daytona με πάνω από 1000 PS, αλεξίπτωτο και κλωβό ασφαλείας.

Ωστόσο, το αυτοκίνητο ήρθε με τα προβλήματά του, καθώς είχε χαλαρό καλώδιο γκαζιού και διαρροή στα υγρά του κιβωτίου ταχυτήτων.

Η ομάδα του καναλιού τα αγνόησε, κι αποφάσισε να βγάλει το πανίσχυρο, αλλά γερασμένο αγωνιστικό στον δρόμο για μία γρήγορη βόλτα. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο.

Σύμφωνα με τους συντελεστές του βίντεο, το γκάζι της Daytona έμεινε ανοιχτό, στέλνοντας το αυτοκίνητο πάνω στα δέντρα στην άκρη του δρόμου.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς - σίγουρα όχι αρκετά σοβαρούς για να τον σταματήσουν από το να συνεχίσει το vlog. Δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για το αυτοκίνητο, που διαλύθηκε στο εμπρός αριστερό μέρος

Το μάθημα από αυτό το πάθημα είναι πως τα τεστ αυτού του είδους καλό θα είναι να γίνονται πάντα σε πίστες, για να αποφεύγονται αυτά τα προβλήματα, ενώ είναι απαραίτητο να γίνονται επιδιορθώσεις σε εμφανείς βλάβες πριν καν μπει το κλειδί στη μίζα.

Περισσότερα στο βίντεο...