Αυτό το VW Golf Mk1 του 1979 κρύβει κάτω από το καπό ένα «θηρίο» (video)


Ο ιδιοκτήτης του VW Golf ξεκίνησε τις παρεμβάσεις αλλάζοντας αρχικά το χρώμα του αμαξώματος, ενώ συνέχισε με την τοποθέτηση ενός ισχυρού κινητήρα. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Cars.co.za - YouTube
  • 27/10/2023

Αν συνδυάσει κανείς το κλασικό λουκ ενός Volkswagen Golf Mk1 του 1979 και τον κινητήρα του απογόνου του, R32, παίρνει ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ο Νοτιοαφρικανός ιδιοκτήτης απόκτησε το συγκεκριμένο όχημα το 2014, όμως δεν είχε κάνει καμία τροποποίηση μέχρι φέτος.

Αρχικά ξεκίνησε με το χρώμα του αμαξώματος όπου από μπλε έγινε μουσταρδί, λαμβάνοντας επίσης και το προσωνύμιο 'Escobar', ως νύξη στον Κολομβιανό βασιλιά των ναρκωτικών.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο σχετικό video του καναλιού Cars.co.za στο YouTube, το να κατασκευάσει κανείς ένα όχημα σαν κι αυτό στη Νότιο Αφρική είναι δύσκολη υπόθεση. Απαιτεί την εισαγωγή πολλών εξαρτημάτων από το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα τη μάσκα του αυτοκινήτου, η οποία είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Το ίδιο ισχύει και για το τιμόνι, τους τροχούς, τα παράθυρα και το κάλυμμα του κινητήρα.

Εκτός αυτού, έχουν γίνει επεμβάσεις και στα μηχανικά. Το Golf έχει δεχτεί ανάρτηση αέρα, μειώνοντας την απόσταση του πατώματος από το έδαφος, ενώ το brake booster έχει αφαιρεθεί.

Περνώντας στο εσωτερικό, έχουν τοποθετηθεί σπορ καθίσματα Recaro, ντυμένα με συνδυασμό από δέρμα Nappa και ύφασμα alcantara, αλλά κι κλωβός ασφαλείας. Η καμπίνα έχει επενδυθεί με ηχομόνωση, ενώ οι λαβές των θυρών προέρχονται από την Porsche.

Στο video, το Golf δε δείχνει την ισχύ του κινητήρα του R32, αφού δεν αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα. Παρ' όλ' αυτά, ο οδηγός ανεβάζει λίγο τις στροφές κι ακόμη κι έτσι, μπορούμε να ακούσουμε τον «βρυχηθμό» του. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τον κινητήρα V6 των 3,2 L, ο οποίος αποδίδει 240 PS και 236 Nm ροπής. Όταν η Volkswagen λάνσαρε το Golf R32 το 2004, ήταν το ισχυρότερο Golf που είχε κατασκευαστεί στην ιστορία της εταιρείας. 

Δείτε το video: