Βιετναμέζικη «απόβαση» στις ΗΠΑ


Η βιετναμέζικη εταιρεία VimFast έδειξε για πρώτη φορά τα μοντέλα της επί ευρωπαϊκού εδάφους το 2018 και πλέον προετοιμάζεται και για την αμερικανική αγορά από το 2021.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/12/2019

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου Παρισιού το 2018, δημοσιογράφοι και επισκέπτες είδαν από κοντά τα VinFast LUX A2.0 sedan και Lux SA2.0 SUV. Η VinFast είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων του Βιετνάμ, εταιρεία που ανήκει στον κ. Pham Nhat Vuong. Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού Τύπου, ο πλουσιότερος άνθρωπος της ασιατικής χώρας σκοπεύει να εξάγει τα αυτοκίνητά του στις ΗΠΑ από το 2021. Όπως έγινε γνωστό, ο Βιετναμέζος επιχειρηματίας, σκοπεύει να επενδύσει περίπου 1,8 δισεκατομμύρια για να το καταφέρει.

Ο κ. Vuong δήλωσε σχετικά: «Απώτερος σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια διεθνή εταιρεία. Έχουμε να διανύσουμε έναν δύσκολο δρόμο και θα πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια. Όμως, αυτό είναι μονόδρομος». Σύμφωνα με τον κ. Vuong, η αγορά του Βιετνάμ είναι μικρή και δεν μπορεί η εταιρεία του να είναι κερδοφόρα μόνο σε αυτή. Βεβαίως, ο ίδιος κατανοεί πως είναι εντελώς άγνωστη στις αγορές άλλων χωρών και ηπείρων και ότι θα πρέπει να δημιουργήσει και ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο το οποίο –όπως δήλωσε– η VinFest εξελίσσει και θα κατασκευάσει εντός του 2020.