Βραβείο για το Chevrolet Color Sudoku


Το παιχνίδι Chevrolet Color Sudoku κέρδισε το διάσημο Ευρωπαϊκό βραβείο "Future Marketing Award" στην κατηγορία "Best Product or Brand Integration into a Game" (‘Καλύτερη Ενσωμάτωση Προϊόντος ή Μάρκας σε ένα Παιχνίδι’).
  • 11/4/2006
Το παιχνίδι Chevrolet Color Sudoku κέρδισε το διάσημο Ευρωπαϊκό βραβείο "Future Marketing Award" στην κατηγορία "Best Product or Brand Integration into a Game" (‘Καλύτερη Ενσωμάτωση Προϊόντος ή Μάρκας σε ένα Παιχνίδι’).
Το 2005, η Chevrolet λάνσαρε το νέο αυτοκίνητο πόλης Matiz. Βασικός παράγοντας της Πανευρωπαϊκής καμπάνιας μάρκετινγκ ήταν το Διαδίκτυο. Στο πλαίσιο της εφαρμογής μιας πρωτοποριακής ιδέας, δημιουργήθηκε το Chevrolet Color Sudoku website, με στόχο την καλύτερη προσέγγιση του target group (νεαρά άτομα που ζουν στην πόλη, και θέλουν το προχωρημένο και μοντέρνο lifestyle τους να αντανακλάται στο αυτοκίνητό τους), το ξύπνημα του ενδιαφέροντος για το Matiz και την αύξηση προσέλευσης στο διαδικτυακό τόπο της Chevrolet.
Το Chevrolet Color Sudoku είναι μία έκδοση του δημοφιλούς ιαπωνικού puzzle, αλλά χρησιμοποιεί χρωματιστά αυτοκίνητα μαζί με αριθμούς. Πρόκειται για έναν διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο προώθησης του Matiz, που φέρνει το αυτοκίνητο στο επίκεντρο της εμπειρίας χωρίς να επηρεάζεται η ροή του παιχνιδιού.
Διάφοροι μηχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν για να γίνει γνωστός ο διαδικτυακός αυτός τόπος και να διασφαλιστεί ότι θα έφτανε μέχρι το υποψήφιο κοινό, μέσω συγκεκριμένων επικοινωνιακών κινήσεων, μεταξύ των οποίων προσωπικά email σε επιλεγμένες εταιρίες και υπαλλήλους τους, διαφημιστικά banner στους Ευρωπαϊκούς διαδικτυακούς τόπους της Chevrolet, λειτουργίες του τύπου «Αποστολή σε έναν Φίλο», καταχωρήσεις στον Τύπο που περιείχαν ένα Sudoku puzzle και ηλεκτρονικά ενημερωτικά δελτία (e-newsletter) σε πελάτες και υποψήφιους αγοραστές.
Οι παρακάτω αριθμοί αποκαλύπτουν την μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του site:
·Πάνω από 50.000 επισκέπτες
·Το 32% στη συνέχεια επισκέφτηκε την αρχική σελίδα της Chevrolet
·Το 24% προώθησε το link σε ένα φίλο
·Πάνω από 11.000 νέες διευθύνσεις email έχουν καταγραφεί
Για να επισκεφθείτε το Chevrolet Color Sudoku παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ: www.chevroletsudoku.com ή www.chevrolet.gr

e-go.gr