Βραβείο με το "καλημέρα" για το νέο Fiat Tipo!


Το νέο μοντέλο της Fiat έλαβε το βραβείο “Autobest 2016”.

  • 19/12/2015

Η διεθνής κριτική επιτροπή του Autobest - του ανεξάρτητου οργανισμού που ιδρύθηκε το 2001 - ψήφισε το Fiat Tipo ως "Autobest 2016". 

Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από 26 δημοσιογράφους του ρεπορτάζ αυτοκινήτου, οι οποίοι εκπροσωπούν 26 Ευρωπαϊκές χώρες και το 91% του συνολικού πληθυσμού της ηπείρου απένειμε 1.492 πόντους στο αυτοκίνητο, λαμβάνοντας υπόψη δεκατρείς διαφορετικές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένων αυτών του σχεδιασμού, της άνεσης, του οικονομικού λειτουργικού κόστους, της οδικής συμπεριφοράς, της τιμής, του δικτύου service και της διανομής ανταλλακτικών. Εν συντομία, προκειμένου να κερδίσει αυτήν τη διάκριση ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να αποτελεί την καλύτερη αγορά για τους περισσότερους ευρωπαίους πελάτες.

Φέτος, το νέο Fiat Tipo κυριάρχησε έναντι των άλλων τεσσάρων φιναλίστ: το νέο Opel Astra, το νέο Hyndai Tucson, το Honda CRV και το Mazda CX-3. Για την κριτική επιτροπή το Fiat Tipo είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για την καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες του μέσου Ευρωπαίου: σχεδιασμό, κινητήρες, αίσθηση ποιότητας, άνεση, ευελιξία και εξαιρετική σχέση κόστους-ποιότητας.

Μαζί με το Tipo, τρία μοντέλα της Fiat έχουν καταφέρει συνολικά το εξαιρετικό επίτευγμα να κερδίσουν αυτό το πολυπόθητο βραβείο, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ μεταξύ των brands που αξιολογούνται από το Autobest: το πρώτο ήταν το Panda (2003) και το δεύτερο ήταν το Linea (2008).

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Φεβρουάριο στο Μιλάνο. Αυτή θα είναι η πρώτη τελετή μετά την επέκταση της κριτικής επιτροπής, που πλέον περιλαμβάνει έντεκα νέα μέλη που εκπροσωπούν την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

To Fiat Tipo θα λανσαριστεί στην ελληνική αγορά στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι εκδόσεις βενζίνης ξεκινάνε από 13.119€, ενώ οι εκδόσεις Diesel από 15.940€ (περιλαμβάνεται όφελος απόσυρσης).