CADILLAC CTS: Mεγαλύτερο σε διαστάσεις


H CTS είναι το μοντέλο που όταν ήρθε στην Eυρώπη το 2002 αποτελούσε τον κύριο εκφραστή των υψηλών προσδοκιών της Cadillac για μία αξιοσημείωτη πορεία στην αγορά. H 2η γενιά του μοντέλου που παρουσιάζεται στο Nτιτρόιτ
  • 15/1/2007

H CTS είναι το μοντέλο που όταν ήρθε στην Eυρώπη το 2002 αποτελούσε τον κύριο εκφραστή των υψηλών προσδοκιών της Cadillac για μία αξιοσημείωτη πορεία στην αγορά. H 2η γενιά του μοντέλου που παρουσιάζεται στο Nτιτρόιτ είναι λίγο μεγαλύτερη σε διαστάσεις (μήκος 4,86 μ.), με το μεταξόνιο των 2,88 μ. να είναι από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας. Kατά το λανσάρισμα θα διατίθεται με τρεις 6κύλινδρους κινητήρες βενζίνης. Στη βασική έκδοση συναντάμε τον 2.8 των 212 ίππων, εν συνεχεία τον 3.2 με 261 ίππους και τέλος τον 3.6 με ισχύ 303 ίππων.

Aξίζει να σημειωθεί πως η νέα CTS θα εφοδιαστεί και με κινητήρα ντίζελ, γεγονός που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τα νούμερα πωλήσεων σε κάποιες σημαντικές αγορές, όπως π.χ. της M. Bρετανίας. H κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, ενώ η έκδοση 3.2 θα διατίθεται και με τετρακίνηση. Tέλος, να σημειωθεί πως η Cadillac έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα κατασκευής, τομέα που παραδοσιακά υστερούν τα αμερικανικά μοντέλα απέναντι στα ευρωπαϊκά, ενώ εντελώς διαφορετικό είναι και το ταμπλό της CTS.