Charge myHyundai: Ένα δίκτυο 160.000 σημείων φόρτισης στην Ευρώπη


Ακολουθώντας τις επιταγές των καιρών, η Hyundai σχεδιάζει να δημιουργήσει το δικό της δίκτυο φόρτισης, που θα εκτείνεται στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 5/10/2020

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι μια διαδικασία για την οποία αυτή τη στιγμή ανταγωνίζονται όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι ισχυρότερες, ωστόσο, από αυτές, δεν αντιμετωπίζουν τα ηλεκτρικά οχήματα ως «αυτόφωτα», αλλά προσεγγίζουν το θέμα ολιστικά. Για να προσφέρουν μία όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εμπειρία τους πελάτες τους δημιουργούν ένα κατάλληλο οικοσύστημα, για την απρόσκοπτη χρήση των EV.

Μία εξ αυτών είναι και η Hyundai, όπου σε συνεργασία με την Digital Charging Solutions (DCS) ανακοίνωσε την κατασκευή ενός Ευρωπαϊκού δικτύου σταθμών φόρτισης, με την ονομασία Charge myHyundai. Αυτό θα διαθέτει τουλάχιστον 160.000 φορτιστές, σε διάφορες χώρες, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων.

Με την εγγραφή στο Charge myHyundai, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε σημεία φόρτισης από όλους τους κύριους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας. Αυτό θα κάνει τη διαδικασία της φόρτισης απλούστερη και ευκολότερη στη χρήση. Χάρη, δε, στο eRoaming, οι κάτοχοι ηλεκτρικών Hyundai θα μπορούν να χρεώσουν τα οχήματά τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, χωρίς την ανάγκη πρόσθετων συμβάσεων με άλλους παρόχους, καθώς οι πληρωμές πραγματοποιούνται μέσω ενός μηνιαίου τιμολογίου.

Άμεσα το δίκτυο Charge myHyundai θα ξεκινήσει σε Γαλλία, Ιταλία, Νορβηγία, Τσεχία, Ισπανία και Ελβετία, ενώ σταδιακά θα αρχίσουν να «κουμπώνουν» σε αυτό ολοένα και περισσότερες χώρες. Το κόστος που θα καλείται να πληρώνει ο χρήστης ανά κιλοβατώρα δεν είναι γνωστό. Αυτό όμως που ξέρουμε είναι ότι ένα αντίστοιχο δίκτυο ετοιμάζεται και για τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Kia.