Δείτε έναν γύρο με τη Ferrari 512 M μέσα από τα μάτια του οδηγού! (video)


Ο Alex Brundle βρέθηκε πίσω από το τιμόνι μιας Ferrari 512 M στο Donington Park και τοποθέτησε μια κάμερα πάνω στο κράνος του, προσφέροντας εντυπωσιακά πλάνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Alex Brundle - X
  • 20/8/2023

Παρόλο που η Ferrari 512 δεν κέρδισε ποτέ το Le Mans, οι εκδόσεις S και M κουβαλούν μία αρκετά «βαριά» αγωνιστική ιστορία. Πρωταγωνίστησαν στην ταινία Le Mans του Steve McQueen κι ήταν στο απόγειο της «καριέρας» τους στη χρυσή εποχή του Enzo Ferrari και των τεράστιων κατορθωμάτων της Ferrari στους αγώνες.

Τώρα, τουλάχιστον 5 δεκαετίες μετά την κυκλοφορία τους, αποδεικνύουν ότι δεν έχουν χάσει ούτε λίγη από τη λάμψη τους. Ο Alex Brundle μπήκε στο Donington Park του Ηνωμένου Βασιλείου με μία 512 M και τοποθέτησε μια κάμερα στο κράνος του, επιδεικνύοντας τη μαγεία του δημιουργήματος των Ιταλών.

Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη πρόκληση, αφού ο χειρισμός του οχήματος είναι αρκετά δύσκολος λόγω της απαράμιλλης ισχύος του, όμως ο Brundle δείχνει να τα πηγαίνει εξαιρετικά στην πίστα των 4,02 km.

Το πανίσχυρο μοντέλο κρύβει έναν κινητήρα V12 που παράγει 610 PS, δηλαδή 60 PS λιγότερο από τη Ferrari 499 P που κέρδισε τη φετινή έκδοση των 24 ωρών του Le Mans. Κι όμως, ένα μοντέλο που λανσαρίστηκε περισσότερο από 50 χρόνια πριν από την 499 P, καταφέρνει μέχρι και σήμερα να μη θεωρείται ξεπερασμένο, ούτε όσον αφορά στην αγωνιστική κληρονομιά του, αλλά ούτε και αναφορικά με την ισχύ του.

Δείτε τον γύρο του Brundle στο Donington: