Αυτή η Ferrari F40 είναι μοναδική του είδους της λόγω του χρώματός της (video)


Μέσα σε έναν στόλο από κατακόκκινες Ferrari F40, η συγκεκριμένη ξεχωρίζει με μία... ανορθόδοξη απόχρωση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Varryx - YouTube, Schaltkulisse - Instagram
  • 6/8/2023

Κάθε χρόνο, το Concorso d’Eleganza Villa d’Este στην Ιταλία είναι ένας πόλος έλξης εκατοντάδων πανέμορφων και απίστευτα ιδιαίτερων δημιουργημάτων του χώρου της αυτοκίνησης. Πολλά από αυτά δε συμμετέχουν καν στην ιστορική εκδήλωση, αλλά ανήκουν σε παρευρισκόμενους και θεατές, οι οποίοι σπεύδουν από πολλά σημεία της Ιταλίας, της Ευρώπης και του κόσμου, δίνοντας το παρών.

Αυτό θυμίζει αρκετά το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood στο Ην. Βασίλειο, το οποίο κάθε χρόνο γεμίζει από supercars κι εμβληματικά αυτοκίνητα κάθε εποχής. Ακόμα και μια βόλτα στον χώρο στάθμευσης μπορεί να φέρει μεγάλες συγκινήσεις.

Φέτος λοιπόν, στην ιταλική συνάντηση που έλαβε χώρα περιμετρικά της λίμνης Como στην Ιταλία, τον περασμένο Μάιο, όπως και κάθε χρόνο, παρευρέθηκαν πολλά, διαφορετικά «διαμάντια» της αυτοκίνησης, όπως για παράδειγμα μια μοναδική Aston Martin Rapide Bertone Jet, μια Kimera EVO37, αλλά και μια Ferrari F40 βαμμένη με έναν πολύ... αλλιώτικο χρωματισμό απ' αυτόν που έχουμε συνηθίσει.

Είναι γνωστό ότι η F40 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του '80 και του '90. Φέρει έναν twin-turbo κινητήρα V8 χωρητικότητας 2,9 L, ο οποίος παράγει 477 ίππους, αρκετοί για να την τοποθετήσουν στην κορυφή του κόσμου, κάνοντάς την, το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην εποχή του.

Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη F40 ιδιαίτερη όμως, είναι το χρώμα του αμαξώματός της. Και οι 1.315 F40 που εξήλθαν από το εργοστάσιο της Ferrari στο Maranello είχαν βαφεί κόκκινες, στον χρωματισμό Rosso Corsa. Δε γίνεται πιο θρυλικό από αυτό.

Οι εικόνες ήρθαν από τον γνωστό λάτρη της αυτοκίνησης και «κατάσκοπο,» Varryx, του οποίου το κανάλι στο YouTube είναι θησαυρός για κάθε petrolhead που σέβεται τον εαυτό του. Πρόκειται για μια μονάδα που ανήκει στη γερμανική συλλογή Schaltkulisse, η οποία βάφτηκε σε χρωματισμό Verde Pallido, ως φόρος τιμής στη Ferrari 250 GTO που κατασκευάστηκε για τον Sir Stirling Moss και αγωνίστηκε στις 24 ώρες του Le Mans το 1962.

Δείτε την ιδιαίτερη Ferrari F40: