Δείτε το Bloodhound να πιάνει τα 534 km/h σε λιγότερο από 20 sec (video)


Στην έρημο Kalahari έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές για το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας των 1.000 mph ή 1.600 km/h.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/10/2019

Το Bloodhound LSR εφοδιάζεται με μια έναν αεριοστρόβιλο EJ200 μετάκαυσης από ένα Eurofighter Typhoon και του χρόνου θα προσπαθήσει να πετύχει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητες στη ξηρά. Οι πρώτες δοκιμές έχουν ξεκινήσει στη Νότια Αφρική και σε την διαμορφωμένη πίστα Hakskeenpan μήκους 16 km, η οποία βρίσκεται σε μία έρημο στη Νότια Αφρική.

Μη νομίζετε πως το ρεκόρ αυτό είναι εύκολο καθώς υπάρχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες που κρίνου την επιτυχία του όλου εγχειρήματος. Μιλάμε για ένα πύραυλο εδάφους-εδάφους πάνω σε τροχούς, ειδικούς νέους αλουμινένιους που έχουν κατασκευαστεί με εξαιρετική ακρίβεια προκειμένου να μπορούν να αντέξουν στις καταπονήσεις των υπερηχητικών ταχυτήτων. Οι τροχοί και πολλά άλλα εξαρτήματα δοκιμάζονται σταδιακά και ανεβάζοντας συνεχώς ταχύτητα έως το απόλυτο ρεκόρ.

"Είχαμε δύο πολύ επιτυχημένες διαδρομές, με την δεύτερη να φτάνει την μέγιστη ταχύτητα των 534 km/h, από τα 80 έως τα 480 ο χρόνος ήταν μόλις 13 sec. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί αυτό ήταν ένα επιτυχημένο τεστ, τώρα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε υψηλότερες ταχύτητες" δήλωσε ο Andy Green, οδηγός του Bloodhound LSR και o κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ ξηράς με 763,035 mph ή 1.227 km/h από το 1997.