Δυσκολεύτηκε το Honda Civic Type R στο τεστ αποφυγής (video)


Το ιαπωνικό hot hatch μπήκε στην πίστα και... αναμετρήθηκε με τον τάρανδο. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: KM77.COM - YouTube
  • 21/8/2023

Γι ακόμα μία φορά, το ισπανικό μέσο km77 φέρνει ένα αυτοκίνητο στην ειδική πίστα δοκιμών που πραγματοποιεί τα τεστ αποφυγής. Μετά από την υποβολή του «συμβατικού» Honda Civic στη δοκιμή, ήρθε η σειρά της έκδοσης Type R να δείξει τις δυνατότητές της.

Οι πρώτες εντυπώσεις του δοκιμαστή που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι δεν ήταν θετικές. Η μεγαλύτερη ταχύτητα εισόδου που κατάφερε να αναπτύξει, χωρίς να ρίξει κανέναν από τους κώνους ήταν 74 km/h, μια επίδοση που κατατάσσει το Type R σε χαμηλότερη θέση από το απλό Civic (77 km/h).

Αυτό προκαλεί έκπληξη, αφού η ισχυρή έκδοση είναι εξοπλισμένη με βελτιωμένο σασί και ανάρτηση, έναντι του απλού compact hatchback, όπως και ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 S.

Το απλό Civic είχε υψηλότερη ταχύτητα και στη μέση της ειδικής διαδρομής (68 km/h έναντι 63 km/h του Type R), όμως η ταχύτητα εξόδου ήταν μικρότερη (45 km/h έναντι 48 km/h).

Σύμφωνα με τον δοκιμαστή πρόκειται για μία μέτρια επίδοση, αν λάβει κανείς υπόψη το σπορ σετάρισμα του μοντέλου. Ανέφερε επίσης ότι όσο περισσότερο ζεσταίνονταν τα ελαστικά, τόσο καλύτερη ήταν κι η συμπεριφορά του Type R στην πίστα, ενώ σημείωσε ότι η πίεση των μπροστινών ελαστικών ήταν χαμηλωμένη, προκειμένου να γίνει πιο προβλέψιμο και να παρουσιάζει μικρότερα επίπεδα υποστροφής.

Παρ' όλ' αυτά η ομάδα του km77 δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία το τεστ σε υψηλότερες ταχύτητες. Όσο για το σλάλομ, το Honda Civic Type R χρειάστηκε 23,8 sec, με την επίδοσή του να το τοποθετεί αρκετά χαμηλά στην κατάταξη. Ενδεικτικά, ήταν 0,6 sec πιο αργό από το Audi RS3 Sportback και 0,1 sec από τη μεγαλύτερη και βαρύτερη BMW M340d xDrive Touring

Δείτε το σχετικό video: