Ειδική έκδοση του Audi TTS για το τέλος της παραγωγής στην ιαπωνική αγορά (photos)


Το τέλος της ζωής του Audi TT έρχεται με μία σειρά από ειδικές εκδόσεις, με την TTS Memorial Edition για την αγορά της Ιαπωνίας να είναι η επόμενη στη σειρά.

  • ΦΩΤΟ: AUDI
  • 29/4/2023

Η Audi ολοκληρώνει τον κύκλο ζωής του TT, και έχει ήδη κάνει μία σειρά από εορτασμούς για το τέλος αυτού του σημαντικού μοντέλου της γκάμας της.

Μετά από μία σειρά ειδικών εκδόσεων του αυτοκινήτου ανά τον κόσμο το 2022, ήρθε η ώρα της Ιαπωνίας να έχει το δικό της ξεχωριστό TTS.

Πρόκειται για τη Memorial Edition, που βασίζεται στο TTS coupe και έχει τον ίδιο 2λιτρο κινητήρα με turbo, που αποδίδει 320 PS και 420 Nm ροπής, με μόλις 100 αντίτυπα να παράγονται για τη χώρα της Ασίας.

Το εν λόγω μοτέρ συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων S tronic, που μεταφέρεται τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς.

Προσφέρεται σε τρεις χρωματισμούς: Glacier White Metallic, Mythos Black Metallic, και Kronos Gray Metallic, με χάλκινες πινελιές, όπως στις ζάντες 20 ιντσών της Audi Sport και το σήμα της μάρκας στο πλάι, προς τα κάτω.

Η γρίλια μπροστά είναι βαμμένη σε μαύρο ματ χρώμα, με στοιχεία αλουμινίου, ενώ στο επίπεδο της απόδοσης, θα βρει κανείς το σύστημα Magnetic Ride της Audi για τη ρύθμιση των αναρτήσεων.

Στο εσωτερικό, θα βρει κανείς ένα μοτίβο σε σχήμα διαμαντιού στα καθίσματα, που είναι επενδυμένα με δέρμα Nappa, ενώ το σύστημα οργάνων με την ψηφιακή οθόνη προσφέρει και sports mode για πιο επιθετική όψη, με τις σ.α.λ. να προβάλλονται στο κέντρο. Επιπλέον, η κεντρική οθόνη infotainment βοηθά στη ρύθμιση του ηχοσυστήματος 12 ηχείων της Bang and Olufsen, καθώς και τα διάφορα συστήματα ασφαλείας του TTS Memorial Edition.

Για την ιστορία, το TT παύεται από την παραγωγή όντας 25 χρόνια στην γκάμα της Audi, έχοντας πουλήσει 500.000 αντίτυπα