Εικονική ξενάγηση στο Μουσείο της Porsche (video)


Από τις αρχές Αυγούστου στο Μουσείο της Porsche φιλοξενείται έκθεση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Ανάπτυξης του Βάισαχ.

  • 11/11/2021

Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που θα θα ήθελαν πολύ να την επισκεφτούν και να μάθουν όλα εκείνες τις λεπτομέρειες για την «καρδιά» της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η Porsche σας δίνει την δυνατότητα μιας εικονικής ξενάγησης μέσω ενός 12λεπτου video που ανέβασε στο επίσημο κανάλι της στο YouTube.

Τον ρόλο του ξεναγού αναλαμβάνει ο Samir Jakupovic και με ένα γλαφυρό τρόπο ανοίγει τις πύλες Βάισαχ και μοιράζεται με τους θεατές σημαντικά ιστορικά στοιχεία. Από το πρώτο «skin pad» με διάμετρο 200 μέτρων που παρείχε σημαντικά δεδομένα για την ανάπτυξη των οχημάτων της Porsche, την πίστα υψηλών ταχυτήτων «CanAm» μήκους 2.53 χλμ., τον turbo κινητήρα TAG που χάρισε στην McLaren 3 πρωταθλήματα οδηγών και 2 κατασκευαστών στα μέσα της δεκαετίας του ’80, το οικογενειακό (!) C88 που σχεδιάστηκε για την κινεζική αγορά και πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες πληροφορίες που παρουσιάζουν βήμα-βήμα την εξέλιξη του Κέντρου Ανάπτυξης του Βάισαχ σε αυτό που είναι σήμερα: ένα «think tank» της αυτοκίνησης που εκτείνεται σε 1000 στρέμματα, φιλοξενώντας στις εγκαταστάσεις του 7000 υπαλλήλους που σχεδιάζουν έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο «αύριο».

Ας μην αποκαλύψουμε όμως περισσότερα. Είναι προτιμότερο να κάνετε αυτή την εικονική περιήγηση μέσα από το παρακάτω video…