Είναι τρελοί οι Αμερικάνοι: Δείτε αυτό το αυτοκίνητο να πηδά από έναν γκρεμό στην Αλάσκα (video)


Οι εορτασμοί για τη μεγαλύτερη εθνική γιορτή των Αμερικανών δεν μπορούν να γίνουν πιο παρανοϊκοί από ένα αυτοκίνητο που πετάγεται από έναν γκρεμό στην Αλάσκα. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Dragon Offroad - YouTube
  • 8/7/2023

Από το 2005, το Glacier View, μία πόλη με 300 κατοίκους στην Αλάσκα, γιορτάζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο την 4η Ιουλίου. Εδώ και 18 χρόνια, κατά την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, πετάνε ένα αυτοκίνητο από έναν γκρεμό ύψους 91 μέτρων.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω video του καναλιού Dragon Offroad στο YouTube, βλέπουμε την οπτική τόσο του κοινού, που είναι αρκετά πολυπληθές για μια τόσο μικρή πόλη, όσο και αυτή που θα είχε ο οδηγός, αν κάποιος με αρκετή τρέλα καθόταν πίσω από το τιμόνι, χάρη σε μία κάμερα GoPro.

Στην αρχή, το αυτοκίνητο τοποθετείται στην άκρη του γκρεμού, με το τιμόνι να κρατιέται ευθεία με σκοινιά, και το γκάζι πατημένο. Βέβαια, μόλις ξεκινά η καθοδική πορεία του οχήματος, αυτό εκτινάσσεται απ' τον γκρεμό με έναν πολύ περίεργο τρόπο, χωρίς να καταφέρνει να διατηρήσει την ευθεία θέση του.

Το πιο ικανοποιητικό κομμάτι της προσπάθειας είναι φυσικά η επαφή του αυτοκινήτου με το έδαφος. Πέφτοντας με τη μύτη να κοιτάζει προς τα κάτω, δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες επιβίωσης, αφού το όχημα διαλύθηκε. Όσο για την κάμερα, κατάφερε να επιβιώσει, προσφέροντας μία θεαματική οπτική του event.

Όπως και κάθε χρόνο, η φετινή εκδήλωση για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου βιντεοσκοπήθηκε και από το κοινό, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής, γύρω από τον χώρο της προσγείωσης του αυτοκινήτου. Πρόκειται για ένα θέαμα που σίγουρα δε βλέπει κανείς συχνά, κι οι Αμερικανοί φαίνεται να το απολαμβάνουν πραγματικά.

Δείτε το άλμα από την οπτική του κοινού: