Elon Musk: Η Tesla βάζει STOP στις συναλλαγές με Bitcoin και το ρίχνει στα τάρταρα!


Η Tesla σταματάει όλες τις συναλλαγές και αγορές οχημάτων με τη χρήση Bitcoin λόγω ανησυχιών για την κλιματική αλλαγή.

  • 13/5/2021

Η Tesla σταματάει όλες τις συναλλαγές και αγορές οχημάτων με τη χρήση Bitcoin λόγω ανησυχιών για την κλιματική αλλαγή, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας Elon Musk μέσω Twitter.

Η ανακοίνωση έφερε πτώση της αξίας του Bitcoin κατά περίπου 17%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου. Υπενθυμίζεται δε ότι η ανακοίνωση της Tesla τον Μάρτιο ότι θα δεχόταν συναλλαγές με Bitcoin συνάντησε την αντίδραση περιβαλλοντολόγων και επενδυτών.

Η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι είχε αγοράσει 1,5 δις δολάρια από το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο. Όμως σήμερα ο ElonMusk εκφράζει την ανησυχία του με tweet για τις συναλλαγές αυτού του τύπου.

«Ανησυχούμε για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων, για την εξόρυξη και τις συναλλαγές με Bitcoin, ειδικά άνθρακα, ο οποίος επιφέρει τις χειρότερες εκπομπές καυσίμου», έγραψε ο Musk.

«Τα κρυπτονομίσματα είναι μια καλή ιδέα… αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος στο περιβάλλον». Είπε επίσης ότι η Tesla δεν θα πουλούσε κανένα από τα Bitcoin της και σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για συναλλαγές μόλις η εξόρυξη στραφεί στη χρήση πιο βιώσιμης ενέργειας.

Τον περασμένο μήνα, η Tesla ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν 438 εκατ. δολάρια, από 16 εκατ. δολάρια πέρυσι, ενισχυμένα από τις πωλήσεις bitcoin και περιβαλλοντικών πιστώσεων.

Ο Musk υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, αναρτώντας συχνά tweets για το bitcoin και το κάποτε σκοτεινό ψηφιακό νόμισμα.

Τα tweets του τους τελευταίους μήνες βοήθησαν να μετατραπεί το dogecoin, το οποίο ξεκίνησε ως αστείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο τέταρτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσο κοστίζει η αλλαγή μπαταριών στο Tesla Model 3;

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.