Ένα diesel VW Polo μπαίνει στο δυναμόμετρο και αποκαλύπτει το «τέρας» που κρύβει μέσα του (video)


Ένα -όχι και τόσο- ταπεινό Volkswagen Polo TDI ανέβηκε στο δυναμόμετρο και οι αριθμοί που έγραψε σοκάρουν. Δείτε το video.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CCD VIDEO - YouTube
  • 19/6/2023

Οι αλλαγές στον κινητήρα ενός αυτοκινήτου μπορούν να φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, ακόμα και σε μοντέλα που δεν βγήκαν από το εργοστάσιο με αυτές τις προοπτικές. Αυτό φαίνεται να συνέβη με το Volkswagen Polo που παρουσιάζεται στο νέο βίντεο του καναλιού CCD Video στο YouTube, και που από ένα hatchback της... σειράς μετατράπηκε σε «πύραυλο τσέπης».

Πρόκειται για την έκδοση με τον ντιζελοκινητήρα των 1,9L, και μετά τις βελτιώσεις που δέχθηκε, αποδίδει σε επίπεδα που θα κάνανε ισχυρότερα αυτοκίνητα να... κοκκινίσουν.

Στις αναβαθμίσεις που έγιναν συμπεριλαμβάνονται ένα μεγαλύτερο turbo, νέα μπεκ ψεκασμού καυσίμου, καθώς και μεγαλύτερους αεραγωγούς και εξατμίσεις.  Αλλά τη διαφορά κάνει η παρουσία του οξειδίου του αζώτου - κοινώς, του nitro.

Στην πρώτη δοκιμή στο δυναμόμετρο, με το boost μόνο από το turbo, το Polo φτάνει τα 371 PS και τα 587 Nm ροπής, με πίεση στα 2,8 bar. Στην επόμενη, μπήκε και το nitro στην εξίσωση, με την ιπποδύναμη να αγγίζει τα 478 PS και τη ροπή να φτάνει τα 789 Nm ροπής. Και λίγο μετά, σε νέο dyno run, το μικρό, ολόμαυρο Polo έφτασε τα 520 PS και τα 865 Nm ροπής.

Για να μπει αυτή η επίδοση σε ένα πλαίσιο, αρκεί να αναφερθεί πως η βασική Porsche 911 αποδίδει 384 PS από τον κινητήρα flat-6 χωρητικότητας 3,0 L με τα δύο turbo που διαθέτει.

Δείτε το video: