Volkswagen Polo GTI Edition 25: Επετειακή έκδοση για τα 25 χρόνια «ζωής» (photos)


Η γερμανική φίρμα γιορτάζει τη συμπλήρωση 25 ετών από την πρώτη κυκλοφορία του «καυτού» Polo GTI με μια ειδική έκδοση 2.500 αντιγράφων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 17/5/2023

Έχοντας παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 1998 στην 3η γενιά του μοντέλου, το Volkswagen Polo GTI συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια «ζωής». Για να τιμήσει τη συγκεκριμένη επέτειο, η γερμανική φίρμα παρουσίασε μια ειδική, περιορισμένη, έκδοση, την Polo GTI Edition 25, η οποία θα παραχθεί σε 2.500 αντίγραφα.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια παραλλαγή του τρέχοντος μοντέλου, η οποία διατηρεί τα ίδια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά, τον 2λιτρο κινητήρα TSI που αποδίδει 207 PS και 320 Nm, με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Έτσι, τα 0-100 km/h έρχονται σε 6,5 sec. ενώ η τελική ταχύτητα είναι 240 km/h.

Ωστόσο, η συλλεκτική έκδοση έχει τα δικά της, σημαντικά αποκλειστικά γνωρίσματα. Ανάμεσα στα κορυφαία είναι η σπορ ανάρτηση, που χαμηλώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 15 mm και σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού (XDS), εξασφαλίζει βελτιωμένη πρόσφυση και ακριβείς χειρισμούς σε συνθήκες γρήγορης οδήγησης.

Διατηρώντας όλα τα εξωτερικά γνωρίσματα της «βασικής» GTI έκδοσης - κόκκινες διακοσμητικές λωρίδες και δαγκάνες φρένων, κυψελοειδή μάσκα και επιχρωμιωμένες απολήξεις εξάτμισης - η εορταστική έκδοση προσθέτει μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά: Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, μαύρη οροφή, μαύρους πλαϊνούς καθρέπτες, προβολείς IQ.LIGHT LED Matrix και φώτα ημέρας LED.

Το εσωτερικό διαθέτει, στο βασικό εξοπλισμό, premium σπορ καθίσματα με διάτρητο δέρμα σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, με το λογότυπο GTI να είναι κεντημένο επάνω τους, αλλά και γυαλιστερή μαύρη διακοσμητική επένδυση με την επιγραφή GTI σε κόκκινα γράμματα.

Το δερμάτινο σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με paddles και το λογότυπο «25» κεντρίζει αμέσως το βλέμμα, ενώ ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης που συνήθως «συναντώνται» σε οχήματα μεγαλύτερης κατηγορίας, όπως το προαιρετικό σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Travel Assist.

Ο πίνακας οργάνων και το σύστημα infotainment είναι τοποθετημένα στον ίδιο οπτικό άξονα, με αποτέλεσμα οι πληροφορίες που προσφέρουν να είναι εύκολα ορατές ανά πάστα στιγμή. Η οθόνη του συστήματος ενημερωδιασκέδασης είναι 8 ιντσών, αλλά υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεγαλύτερης.

Ο μοναδικός χαρακτήρας κάθε έκδοσης θα «υπενθυμίζεται» με την παρουσία της επιγραφής «One of 2.500» στην επένδυση του μαρσπιέ. Συν τοις άλλοις, στην ήδη πλούσια χρωματική παλέτα του Polo GTI προστίθεται το χρώμα Ascot Grey.

Όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των εκδόσεων του Polo, το GTI Edition 25 θα κατασκευάζεται στην Kariega της Νότιας Αφρικής, ενώ θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στη Γερμανία από την 1η Ιουνίου, με τιμή 35.205 €.

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

SPORT ΜΙΚΡΑ

JOIN US