Ένα Ford Model A Doodlebug καθαρίζεται έπειτα από 91 χρόνια! (Video)


Η ύπαρξη του συγκεκριμένου Ford Model A Doodlebug ήταν δεδομένη αλλά άγνωστη σε πολλούς. Όταν βρέθηκε να σκουριάζει ανάμεσα σε δέντρα κινήθηκε η διαδικασία να επιδιορθωθεί και να κυκλοφορήσει ξανά, έπειτα από σχεδόν έναν αιώνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK.
  • 19/11/2021

Στις αρχές τού προηγούμενου αιώνα, τα τρακτέρ δεν ήταν διαδεδομένα όσο στις επόμενες δεκαετίες ή στις ημέρες μας. Οι αγρότες εκείνης της εποχής, αλλά και όσοι ζούσαν στην ύπαιθρο, προσπαθούσαν να καλύψουν τις μεταφορικές ανάγκες τους με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσαν.

Μία λύση ήταν η μετατροπή επιβατικών αυτοκινήτων σε οχήματα που να μπορούν ανταποκριθούν σε αυτόν τον ρόλο, όπως συνέβη με το συγκεκριμένο Ford Model A. Αυτά τα μετασκευασμένα οχήματα, στις ΗΠΑ απέκτησαν το παρατσούκλι «Doodlebug» από το έντονο ίχνος που άφηναν οι τροχοί τους (κυρίως οι πίσω) στο έδαφος, παραπέμποντας στις γραμμές που επίσης αφήνουν σε αυτό οι προνύμφες εντόμων.

Το συγκεκριμένο Ford Model A «Doodlebug» ήταν εγκαταλελειμμένο για δεκαετίες και ο σημερινός ιδιοκτήτης του αποφάσισε να το επιδιορθώσει. Σε  συνεργασία με τον Larry Kosilla, γνωστό στις ΗΠΑ από το γεγονός ότι άφησε την καριέρα του ως χρηματιστής στην Wall Street για να ανοίξει τη δική του εταιρεία καθαρισμού αυτοκινήτων στην Κομητεία Westchester (Νέα Υόρκη), κατάφεραν να το ξανακάνουν να κινείται στον δρόμο.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν μέσα σε άλσος, καθώς είχαν φυτρώσει δέντρα γύρω από το σημείο που ήταν παρατημένο και χρειάστηκε να κοπούν μερικά και να καθαριστεί ο χώρος για να το μετακινήσουν. Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε την προσπάθειά τους να κάνουν τον κινητήρα να λειτουργήσει αλλά και τη διαδικασία πλυσίματος του Model A «Doodlebug» έπειτα από 91 χρόνια παραμονής του στη φύση!