Ένα σπάνιο Mitsubishi Starion πλένεται για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια (video)


Η μεταμόρφωση του σπορ αυτοκινήτου της δεκαετίας του '80 είναι πραγματικά εντυπωσιακή και δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει το αποτέλεσμα.

  • ΦΩΤΟ: WD Detailing - YouTube
  • 26/2/2024

Το Mitsubishi Starion είναι ένα από τα σπορ μοντέλα της δεκαετίας του '80. Ένα τετραθέσιο, πισωκίνητο coupe με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, που προσέφερε υψηλές επιδόσεις κι αυστηρό, καθαρό σχεδιασμό διατηρώντας το κόστος χαμηλό.

Η συγκεκριμένη μονάδα του είχε αφεθεί σε ένα γκαράζ για τα τελευταία 12 χρόνια και τώρα, λαμβάνει την προσοχή που της αναλογεί. Την ανακάλυψη έκανε φυσικά η ομάδα του καναλιού WD Detailing στο YouTube, η οποία κατάφερε να αφαιρέσει το Starion από τη σκονισμένη «φυλακή» του και να το μεταφέρει στο συνεργείο της.

Κι αν το εξωτερικό μοιάζει να βρίσκεται σε κακή κατάσταση με τη σκόνη και τη βρωμιά να έχουν καταλάβει το αμάξωμα, η εικόνα του εσωτερικού είναι ακόμη πιο αποκαρδιωτική. Εκεί, το πρόβλημα δεν είναι η σκόνη, αλλά η μούχλα, αφού κάθε ίχνος της καμπίνας έχει αφεθεί στα χέρια του χρόνου και της υγρασίας, παράγοντες που συνήθως δε φέρονται με τον καλύτερο τρόπο στα παλιά αυτοκίνητα.

Η μυρωδιά ήταν μάλιστα τόσο έντονη, που οι άνθρωποι της WD Detailing χρειάστηκε να φορέσουν μάσκες, ώστε να ξεκινήσουν τις εργασίες αφαίρεσης όλων των εξαρτημάτων του εσωτερικού, όπως για παράδειγμα τα πατάκια, τα μπροστινά καθίσματα κι ό,τι άλλο αφαιρείται, προκειμένου να καθαριστεί καλά κάθε επιφάνεια.

Μετά από αρκετό τρίψιμο κι ένα πολύ καλό πλύσιμο και γυάλισμα, το Starion δείχνει σαν καινούργιο και το αποτέλεσμα πραγματικά σοκάρει, αν δει κανείς το πριν και το μετά.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιδού το Mitsubishi Starion 4WD, που παραλίγο να συμμετάσχει στο Group B

Αυτό το παρατημένο Seat Ibiza «ζωντανεύει» ξανά μετά από 10 χρόνια (video)

Σκαραβαίος πλένεται για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια και βρίσκει την παλιά του λάμψη (video)