Αυτό το παρατημένο Seat Ibiza «ζωντανεύει» ξανά μετά από 10 χρόνια (video)


Ένας εμβληματικό supermini έρχεται στο φως μετά από 10 χρόνια και «αγωνίζεται» για να μπορέσει να κυκλοφορήσει και πάλι στους δρόμους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Old Skull Garage Motoring Show - YouTube
  • 13/2/2024

Το Seat Ibiza παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1984, πριν ο όμιλος Volkswagen αναλάβει τα ηνία της Seat το 1986. Η πρώτη γενιά βασίστηκε στην πολύτιμη συνεργασία της Italdesign του Giorgetto Giugiaro για τη σχεδίαση και στην αντίστοιχη βοήθεια της Porsche για τον κινητήρα, δημιουργώντας έναν συνδυασμό που έμεινε στις καρδιές των petrolheads.

Ο Giugiaro σχεδίασε το Ibiza με βάση την απορριφθείσα πρότασή του για τη δεύτερη γενιά του VW Golf, ενώ η Porsche επιμελήθηκε τον τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,2 L, 1,5 L ή 1,7 L. Μία ενδιαφέρουσα πινελιά είναι η ύπαρξη της επιγραφής System Porsche.

Μία μονάδα του 1991 βρέθηκε από τον Robert Petyko, ιδιοκτήτη του καναλιού Old Skull Garage στο YouTube, σε έναν αχυρώνα στην Ουγγαρία, όπου βρισκόταν παρατημένη για τουλάχιστον 10 χρόνια.

«Η γυναίκα που το οδήγησε τελευταία είναι μία καθηγήτρια που το χρησιμοποιούσε για τις καθημερινές της μετακινήσεις», αναφέρει ο ίδιος. Το μοντέλο αποθηκεύτηκε στον αχυρώνα φιλικών προσώπων της, όταν εκείνη αγόρασε καινούργιο αυτοκίνητο.

Κάτω από το κάλυμμα βρίσκεται ο κινητήρας χωρητικότητας 1,5 L. Αφού έλεγξε την κατάσταση των μερών του, ο Petyko γέμισε το ντεπόζιτο μέχρι ένα σημείο, προκειμένου να δει αν μπορεί να λειτουργήσει. Η πρώτη προσπάθεια ήταν επιτυχημένη, αφού λειτούργησε στο ρελαντί για λίγα δευτερόλεπτα, συνεχίζοντας ακόμη καλύτερα μετά από λίγες δοκιμές, βάζοντας μπρος τελικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδιοκτήτρια του Ibiza πήρε το αυτοκίνητό της πίσω, μετά το τέλος των γυρισμάτων του video. Τα πλάνα περιλαμβάνουν την επιστροφή του οχήματος στον δρόμο. Ένα πολύ ευτυχές σενάριο, αφού είναι ευχάριστο να βλέπουμε τόσο κλασικά και αγαπημένα μοντέλα να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μια ξεχασμένη De Tomaso Pantera έρχεται στο φως μετά από 42 χρόνια (video)

Κρίμα και άδικο: Αυτή η Jaguar E-Type βρέθηκε να σαπίζει σε μία αποθήκη (video)

Μία παρατημένη Porsche 944 βρίσκει τον «παλιό» της εαυτό μετά από 15 χρόνια (video)