Επίσημο: Η Toyota αναβαθμίζει το Corolla εν όψει 2024 - Ποιες αλλαγές έρχονται


Οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν ότι με την έλευση της νέας χρόνιας το επιτυχημένο μοντέλο θα δεχθεί μια σειρά από αναβαθμίσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: Toyota Europe Newsroom
  • 14/10/2023

Η καινούρια χρονιά φέρνει νέες, προηγμένες τεχνολογίες για το Corolla, προσθέτοντας επιπλέον άνεση και κομψότητα στην εξαιρετικά επιτυχημένη γκάμα μεσαίων μοντέλων hatchback, touring sports και sedan.

Οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν μια σειρά αναβαθμίσεων, οι οποίες επικεντρώνονται τόσο στην ευημερία οδηγού και επιβατών, όσο και στην κομψότητα του πετυχημένου μοντέλου. Εξωτερικά, η γκάμα χρωμάτων ενισχύεται με το νέο μεταλλικό Super Green για τις hatchback και touring sport εκδόσεις. Διατίθεται αποκλειστικά με διχρωμία, συνδυασμένο με γυαλιστερή μαύρη οροφή και κολώνες, για μια πιο σπορ εμφάνιση.

Από την άλλη πλευρά, στις sedan εκδόσεις προστίθεται το χρώμα Precious Silver, το οποίο - σύμφωνα με την Toyota - συμβάλλει στη δημιουργία μιας πιο premium εμφάνισης.

Οι παραλλαγές Corolla GR SPORT υιοθετούν νέο φινίρισμα Liquid Black για τις εξωτερικές λεπτομέρειες στις υψηλότερα εξοπλισμένες εκδόσεις, δημιουργώντας ένα εκλεπτυσμένο, σκούρο σατινέ εφέ χρωμίου για τους πλαϊνούς καθρέφτες, τα ένθετα μαρσπιέ και την επένδυση στο κάτω μπροστινό σπόιλερ.

Από το 2024, το Toyota Corolla προσφέρει την ευκολία ενός ψηφιακού κλειδιού, που βασίζεται σε smartphone. Το Smart Digital Key είναι συμβατό με συσκευές Apple και Android και επιτρέπει την αποθήκευση έως και πέντε μεμονωμένων προφίλ για κάθε όχημα. Εκτός από τη δυνατότητα κοινής πρόσβασης μεταξύ των μελών μιας οικογένειας, το σύστημα δίνει τη δυνατότητα, μέσω εξουσιοδότησης, σε τρίτα άτομα για χρήση του οχήματος, όπως για παράδειγμα ένας τεχνικός στο συνεργείο.

Επιπλέον, το νέο σύστημα κλιματισμού εισάγει την τεχνολογία καθαρισμού αέρα nanoe-X, καταπολεμώντας ιούς, βακτήρια, αλλεργιογόνα και άσχημες οσμές στο εσωτερικό του οχήματος. Αναπτύχθηκε από την Panasonic και τοποθετείται για πρώτη φορά σε μοντέλο της Toyota στην Ευρώπη.

Οι Ιάπωνες δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τα κινητήρια σύνολα, αλλά ανέφεραν ότι τα νέα χαρακτηριστικά έρχονται να κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό το Corolla που ήδη παρουσιάζει αυξημένη αποδοχή «από τη στιγμή που υιοθέτησε την 5η γενιά υβριδικής τεχνολογίας Toyota, προσφέροντας υψηλότερες επιδόσεις και εκτεταμένες δυνατότητες αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων».