Ετοιμάζει η Dacia υβριδικό επταθέσιο SUV;


Επίσημο δεν είναι ακόμα τίποτα, ακούγεται όμως πως εντός του 2021 θα σταματήσει να είναι το Duster το μεγάλο της SUV, καθώς η εταιρία σχεδιάζει να προσθέσει ένα ακόμη όχημα πάνω από αυτό.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 28/11/2020

Η όλη είδηση έχει να κάνει λίγο και με το εικονιζόμενο Lodgy, ένα επταθέσιο πολυμορφικό που κατασκεύαζε η Dacia στο Μαρόκο, το οποίο όμως δεν είχε τόσο καλή πορεία εμπορικά, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να διακόψει την παραγωγή του. Αυτό, ωστόσο, που πάει καλά για την εταιρία είναι τα SUV, οπότε η διακοπή ενός μοντέλου από τη μία, με την ανάγκη επέκτασης της γκάμας της από την άλλη, οδηγούν σε ένα μόνο δρόμο.

Η πληροφορία την οποία αναμεταδίδουμε, προέρχεται από το γαλλικό site Largus. Ένα νέο, επταθέσιο SUV βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό εξέλιξη στα κεντρικά της Dacia, με εσωτερικό κωδικό RJI. Αυτό θα βασίζεται στο πάτωμα CMF-B, που χρησιμοποιούν και τα νέα Logan και Sandero. Για να χωρέσουν βεβαίως οι δύο επιπλέον θέσεις, θα επιμηκυνθούν κάπως οι διαστάσεις και θα αυξηθεί και το μεταξόνιο.

Εάν ισχύει το πλάνο που διέρρευσε, το νέο αυτό μοντέλο θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του καλοκαιριού του 2021, με πιθανή ημερομηνία έναρξης παραγωγής τον Οκτώβριο και τις πρώτες πωλήσεις στην Ευρώπη να ακολουθούν προς τα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2022. Αναφορικά με τους κινητήρες, θα μπορούσαν να επιλεγούν τα σύνολα ενός λίτρου TCe, με ισχύ 100/ 120 ίππων ή, ακόμα καλύτερα, ο 1.3 TCe στις εκδόσεις των 140 και 160 ίππων. Φήμες πάντως θέλουν και μία υβριδική έκδοση με κινητήρα 1.6 λίτρων/ 140 ίππων, ο οποίος θα προέρχεται από το Renault Clio.