Ferrari: Ζητά από τους κατόχους της SF90 να μην την οδηγούν μέχρι να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα


Η ανάκληση δεν αφορά τις μονάδες που κατασκευάστηκαν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, αφού οι Ιταλοί βρήκαν τη λύση του προβλήματος και την εφάρμοσαν στην παραγωγή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 27/10/2023

Η Ferrari ανακοίνωσε την ανάκληση της SF90 εξαιτίας μιας πιθανής διαρροής λαδιού στον κινητήρα. Σύμφωνα με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, αυτό αφορά 614 μονάδες του PHEV μοντέλου, τόσο της έκδοσης Stradale όσο και της Spider, όλων των μοντέλων έτους από το 2022 έως το 2024.

Το πρόβλημα σχετίζεται με ελάττωμα στην αντλία λαδιού που τροφοδοτεί το turbo. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες έχουν ήδη ειδοποιηθεί, με τους Ιταλούς να ζητούν από τους πελάτες να μην οδηγούν το πανέμορφο hypercar των 1.000 PS μέχρι να αλλαχτεί η αντλία σε κάποια αντιπροσωπεία.

Η ανακοίνωση της Ferrari εξηγεί ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε στον έλεγχο οχημάτων τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία βρισκόταν στη διαδικασία διεξαγωγής δοκιμών, όταν ένα από τα αυτοκίνητα εμφάνισε διαρροή λαδιού, εξαιτίας μιας τρύπας στην αντλία, η οποία φυσικά δε θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της πίεσης του λαδιού, με την οθόνη της SF90 να εμφανίζει το μήνυμα «περιορισμένες επιδόσεις κινητήρα.»

Η Ferrari δεν έχει λάβει ενημέρωση από κάποιον ιδιοκτήτη του μοντέλου για πρόβλημα που σχετίζεται με αυτό το ελάττωμα. Εκτός αυτού, οι μονάδες που κατασκευάστηκαν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου του 2023 φαίνεται ότι δεν επηρεάζονται, αφού η εταιρεία βρήκε τη λύση και συνέχισε κανονικά την παραγωγή.

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά σε ανάκληση του μοντέλου με τον πανίσχυρο V8, αφού τον περασμένο Μάρτιο είχε εντοπίσει προβλήματα στους αερόσακους.