H Ferrari SF90 ντύθηκε στα χρώματα της νικηφόρας στο Le Mans 499P (photos)


Η Ferrari έβαψε την SF90 με τα χρώματα της 499P, σχεδόν προφητικά λίγες μέρες πριν τη νίκη της εταιρείας στις 24 ώρες του Le Mans.

  • ΦΩΤΟ: Ferrari - Facebook
  • 13/6/2023

Την Παρασκευή πριν την εκκίνηση του 24ωρου αγώνα στο Le Mans, η Ferrari παρουσίασε ένα ειδικό livery για την SF90 Stradale, τιμώντας έτσι την επιστροφή του εργοστασίου στον ιστορικό αγώνα, για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια.

Μετά τη νίκη των Ιταλών, αυτό το livery αποκτά αυτομάτως άλλη αξία.

Το κύριο χρώμα στο εξωτερικό του αυτοκινήτου είναι το Rosso Le Mans, σε glossy φινίρισμα, ενώ το συμπληρώνουν κάθετες κι οριζόντιες γραμμές σε χρώμα Giallo Modena, που θα βρει κανείς και στους καθρέφτες, στο πίσω spoiler και στις δαγκάνες των φρένων. Αυτά ακριβώς είναι τα χρώματα της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Στην οροφή δεσπόζει το μαύρο χρώμα, με λεπτομέρειες από ανθρακόνημα, που δημιουργεί μία ενδιαφέρουσα αντίθεση.

Στις πόρτες, υπάρχει το #50, ο αριθμός που φέρει το ένα από τα δύο αγωνιστικά πρωτότυπα της εταιρείας, αλλά και τα χρόνια αποχής της.

Στην «καρδιά» του μοντέλου δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή. Αυτό σημαίνει πως φέρει τον V8 κινητήρα των 4L με τα δύο turbo και τους τρεις ηλεκτροκινητήρες, απόδοσης 1000 PS. 

Όσο για το ποιοι θα έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν τα αυτοκίνητά τους με αυτό το livery, η Ferrari τόνισε πως απευθύνεται σε «λίγους κι εκλεκτούς πελάτες», χωρίς να αποκαλύπτει φυσικά το κόστος.