General Motors: Δέσμευση για μείωση των ρύπων


O πρόεδρος & CEO της General Motors, Rick Wagoner, ενίσχυσε τη δέσμευση της GM υπέρ της ενεργειακής εναλλακτικότητας με την εισαγωγή ενός νέου high-tech V6 diesel για την Ευρώπη και την εξαγγελία ενός δοκιμαστικού στόλου οχημάτων κυψελών καυσίμου επόμενης γενιάς.
  • 29/5/2007

Επιμέλεια: Γιώργος Ανδρης
andris@pegasus.gr.

O πρόεδρος & CEO της General Motors, Rick Wagoner, ενίσχυσε τη δέσμευση της GM υπέρ της ενεργειακής εναλλακτικότητας με την εισαγωγή ενός νέου high-tech V6 diesel για την Ευρώπη και την εξαγγελία ενός δοκιμαστικού στόλου οχημάτων κυψελών καυσίμου επόμενης γενιάς. Ο νέος V6 diesel 2.9-λίτρων 250 ίππων της GM για την Ευρώπη προσφέρει 40 τοις εκατό αύξηση ισχύος, σε συνδυασμό με μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και λιγότερες εκπομπές CO2 συγκριτικά με το σημερινό V6 diesel.

Ο Wagoner επεσήμανε, επίσης, ότι η GM έχει επεκτείνει σημαντικά και επιταχύνει τη δέσμευσή της στην εξέλιξη των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, μεταξύ των οποίων αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου, όπως το λειτουργικό Sequel Concept που έκανε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στη Γενεύη.

Επιπλέον, η GM μελετά μία εκτεταμένη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων, όπως το πρωτότυπο Chevrolet Volt concept που αντλεί ισχύ από το E-Flex -τη νέα οικογένεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων της GM που είναι ειδικά σχεδιασμένα για μελλοντικά μικρά και μεσαίου μεγέθους οχήματα. Ο Wagoner συζήτησε, επίσης, τις εντατικές προσπάθειες της GM για την αντικατάσταση των παραδοσιακών καυσίμων βασισμένων σε ορυκτές πρώτες ύλες με εναλλακτικά, όπως αιθανόλη Ε85 και Compressed Natural Gas, και ανακοίνωσε την επέκταση της οικογένειας BioPower της Saab για να συμπεριλάβει τη σειρά 9-3.

Η GM επιβεβαίωσε την υποστήριξή της στους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη μείωση των εκπομπών CO2, θεωρώντας ότι αυτοί μπορούν να επιτυγχάνονται καλύτερα με μία ενιαία προσέγγιση από την πλευρά των προμηθευτών καυσίμων και των κυβερνήσεων.