Γερμανίδα Υπουργός Περιβάλλοντος: Θα στηρίξουμε την απαγόρευση κινητήρων το 2035


Η κυρία Steffi Lemke, η Γερμανίδα Ομοσπονδιακή Υπουργός Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι η χώρα της θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης της «Κομισιόν» για κατάργηση των θερμικών κινητήρων το 2035, ερχόμενη σε αντίθεση με όσα είπε πρόσφατα ο Υπουργός Οικονομικών αυτής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΛΓΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 28/6/2022

Όπως φαίνεται, η στάση της Γερμανίας έναντι τις πρότασης που ψήφισαν οι Ευρωβουλευτές για την απαγόρευση κατασκευής και πώλησης καινούργιων αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2035 αντί του 2040 δεν είναι ξεκάθαρη και μοιάζει με «σκωτσέζικο ντους» προς τον Τύπο.

Η κυρία Steffi Lemke, η Υπουργός Περιβάλλοντος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της χώρας, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «ZDF» ότι θα στηρίξει την απόφαση της «Κομισιόν» ψηφίζοντας θετικά γι’ αυτή.

Ωστόσο αυτή η δήλωσή της έρχεται σε αντίθεση με την αντίστοιχη που έκανε πριν λίγες ημέρες ο κ. Christian Lindner, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος είπε ότι δεν θα συμφωνήσει και δεν θα εφαρμόσει την απόφαση της Ε.Ε. για κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2035.

Η κυρία Lemke (φωτογραφία) ανήκει στο κόμμα των «Πρασίνων» («Συμμαχία '90/Οι Πράσινοι»), ενώ ο κ. Lindner στο «Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα» («FDP»). Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα Υπουργός δήλωσε σχετικά: «Εάν το προτεινόμενο πακέτο συμπεριλαμβάνει όλα όσα προτείνει η “Κομισιόν”, δηλαδή την απαγόρευση αυτοκινήτων που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα από το 2035, τότε θα ψηφίσουμε υπέρ.

»Το ερώτημα είναι πώς θα διαχειριστούμε στο μέλλον τα επιβατικά οχήματα, όπως και άλλα, και πώς θα μειώσουμε την εκπομπή διοξείδιού του άνθρακα. Υπάρχουν πολλές εισηγήσεις», κατέληξε η κυρία Lemke.