Γιγάντιος βόας κρύφτηκε στον κινητήρα ενός Ford Focus - Δείτε πώς τον έβγαλαν (video)


Ο μηχανικός που τον «ανακάλυψε» νόμιζε αρχικά ότι ήταν ύφασμα για να απορροφά το λάδι. Έλα, όμως, που δεν ήταν...

  • ΦΩΤΟ: The Snake Chaser - Facebook
  • 28/9/2023

Ένας τεχνικός από το Myrtle Beach της Ν. Καλιφόρνια ήρθε αντιμέτωπος με μία αρκετά... μεγάλη έκπληξη που κρυβόταν κάτω από το καπό ενός Ford Focus. Πιο συγκεκριμένα, ο μηχανικός Tony Galli, βρήκε έναν βόα μήκους 2,4m να κρύβεται στον κινητήρα όταν άνοιξε το καπό για να κάνεις εργασίες επιδιόρθωσης.

«Άνοιξα το καπό, είδα αυτό το τεράστιο πράγμα να πιάνει σχεδόν όλο τον χώρο, δεν ήξερα καν τι ήταν. Θεώρησα ότι είναι κάποιο ύφασμα για να απορροφά το λάδι. Τότε όμως συνειδητοποίησα ότι είναι φίδι, το ακούμπησα και κουνήθηκε λίγο, οπότε ήξερα ότι είναι ζωντανό,» δήλωσε ο Galli στο WPDE-TV.

Το φίδι βγήκε από το Focus με την βοήθεια του γνωστού και ως The Snake Chaser'Russell Cavender. Ο ίδιος με σχετική δημοσίευση στο Facebook έγραψε ότι είναι η πρώτη φορά που έβγαλε ένα τόσο μεγάλο και σπάνιο ερπετό μέσα από το καπό αυτοκινήτου.

«Έχω βρει πολλά ζώα μέσα σε κινητήρες αυτοκινήτων. Πόσουμ, σκίουρους, ποντίκια, και πολλά φίδια, όμως ποτέ έναν αλμπίνο βόα συσφιγκτήρα 2,4m. Ήταν σίγουρα ένα ενδιαφέρον πρωινό!» είπε ο Cavender.

Ένας από τους μηχανικούς του συνεργείου βοήθησε στην «επιχείρηση απεγκλωβισμού» αφαιρώντας μέρη του κινητήρα, προκειμένου να μπορέσει το φίδι να βγει από την κρυψώνα του χωρίς να τραυματιστεί. Σύμφωνα με τον Cavender, οι βόες είναι «καθαρός μυς,» αφού πρόκειται για ένα εξαιρετικά δυνατό ζώο.

Στο σχετικό video που δημοσίευσε ο Cavender (θα το δείτε στο παραπάνω post), φαίνεται πόση μεγάλη προσπάθεια χρειάστηκε για να απεγκλωβιστεί το ερπετό, ενώ οι παρευρισκόμενοι δεν έδειξαν ιδιαίτερη χαρά που ένα τόσο μεγάλο φίδι βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από εκείνους.

Μιλώντας στο WPDE, είπε επίσης ότι ένα τέτοιο ζωντανό δε συναντάται εύκολα έξω στον δρόμο, κι ότι πρόκειται ενδεχομένως για το κατοικίδιο κάποιου, που βρήκε τη ζεστασιά που αποζητούσε στον κινητήρα του Ford Focus