Οδηγός σταματάει να σώσει χελώνα στη Φλόριντα και προκαλεί χάος! (video)


Ένας καλοπροαίρετος οδηγός σταμάτησε να σώσει μία χελώνα που... βγήκε βόλτα στο δρόμο, προκαλώντας καραμπόλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Walton County Sheriff's Office Florida
  • 20/5/2023

Η λήψη γρήγορων και σωστών αποφάσεων στο δρόμο είναι το «κλειδί» για μία ασφαλή οδηγική συμπεριφορά. Σε μία έκτακτη ανάγκη, κάθε οδηγός πρέπει να είναι σε θέση να μπορεί να λάβει υπόψη του κάθε πιθανό σενάριο, προκειμένου να λάβει μία απόφαση και να κινηθεί έτσι, ώστε να μην προκαλέσει πρόβλημα ή κίνδυνο στον ίδιο, τους επιβάτες του αυτοκινήτου του και τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Ένας οδηγός στη Φλόριντα των ΗΠΑ σταμάτησε το όχημά του στην αριστερή λωρίδα δρόμου ταχείας κυκλοφορίας προκειμένου να διασώσει μία χελώνα που προσπαθούσε να περάσει απέναντι. Φυσικά, το να βλέπει κανείς ξαφνικά μπροστά του ένα σταματημένο αυτοκίνητο είναι αναπάντεχο, και δεν είναι όλα τα οχήματα ικανά να σταματήσουν εγκαίρως.

Οι οδηγοί που βρισκόταν πίσω από το μαύρο pickup που φαίνεται στο παρακάτων video, αναγκάστηκαν να φρενάρουν απότομα και να κάνουν ελιγμούς, έτσι ώστε να αποφύγουν, τόσο το σταματημένο όχημα, όσο και τη χελώνα που -ακόμα- περνούσε το δρόμο.

Παρ' όλ' αυτά, ο οδηγός ενός φορτηγού semi δεν κατάφερε να σταματήσει εγκαίρως, που ακούγεται λογικό, αφού τα semi δε φημίζονται για την ευελιξία και το γρήγορο φρενάρισμά τους, προσκρούοντας σε τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του μαύρου pickup. Το θηριώδες όχημα κατέληξε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, το οποίο ευτυχώς ήταν άδειο την ώρα του ατυχήματος.

Το τμήμα του σερίφη της περιοχής Walton County, όπου σημειώθηκε το συμβάν, ανέφερε σε σχετική δημοσίευση:

«Το σημερινό ατύχημα ήταν το αποτέλεσμα ενός οδηγού που σταμάτησε στον αυτοκινητόδρομο 331 S για να αφήσει μία χελώνα να περάσει απέναντι. Μία απόφαση που προκάλεσε μία αλυσιδωτή αντίδραση που επηρέασε πολλά οχήματα, όπως κι ένα μεγάλο semi, που -τι έκπληξη- δεν κατάφερε να σταματήσει εγκαίρως. Ευτυχώς, δεν προκλήθηκαν σοβαρά τραύματα σε κανέναν.

«Παρόλο που ο οδηγός που σταμάτησε το αυτοκίνητό του δεν είχε κακές προθέσεις, το να προσπαθήσετε να αποφύγετε ή να σταματήσετε και να βοηθήσετε ένα ζώο που βρίσκεται πάνω στο δρόμο, μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς σε εσάς ή τους γύρω σας.

«Οπότε, αν βρεθείτε σε αυτό το δίλημμα στο μέλλον, και αναρωτηθείτε, 'να κάνω ελιγμό ή όχι' ή 'να βοηθήσω και να προστατεύσω', ελπίζουμε ότι η απάντηση θα είναι πλέον αυτονόητη. Μείνετε ασφαλείς, είμαστε εδώ εάν μας χρειαστείτε.»

Παρακάτω, η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι η χελώνα επέζησε, όμως τα αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν στην -ευτυχώς μικρή- καραμπόλα, θα χρειαστεί να επισκεφτούν το συνεργείο πριν ξαναβγούν στο δρόμο.

Δείτε το video και τη σχετική ανακοίνωση: