GR Supra GT4: Η Toyota γιορτάζει τις 100 μονάδες με μία επετειακή έκδοση (photos)


Η Toyota γιορτάζει τις 100 μονάδες GR Supra GT4 με μία επετειακή έκδοση για λίγους και εκλεκτούς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA GAZOO RACING
  • 28/4/2023

Η Toyota Gazoo Racing, το αγωνιστικό τμήμα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, παρουσίασε μία νέα έκδοση της GR Supra GT4 για να γιορτάσει την παραγωγή των 100 μονάδων της. Ένα πολύ σημαντικό σημείο για την παραγωγή του μοντέλου, το οποίο επετεύχθη σχεδόν 3 χρόνια μετά το λανσάρισμά του, τον Μάρτιο του 2020.

Η εμπορική πορεία της GR Supra GT4 ξεκίνησε από την Ευρώπη και επεκτάθηκε στη Β. Αμερική και την Ιαπωνία, όπως κι άλλες αγορές της Ασίας, λίγους μήνες αργότερα.

Σύμφωνα με την ίδια την TGR, η GR Supra GT4 γεννήθηκε μέσω της επιθυμίας να παρέχεται στους πελάτες ένας τρόπος να απολαμβάνουν την αγωνιστική δράση εκ των έσω, με έναν εύκολο και αποδοτικό τρόπο. Το δημιούργημα των Ιαπώνων μετρά ήδη 625 συμμετοχές σε 317 αγώνες μέχρι το τέλος του 2022, όπου κατάφερε να αποδείξει το αγωνιστικό του πνεύμα, αποσπώντας 79 νίκες στην κατηγορία του και 20 στη γενική κατάταξη, όπως 207 παρουσίες στο βάθρο σε αγώνες GT4.

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Toyota γιόρτασε τη συμπλήρωση 50 μονάδων, παρουσιάζοντας ακόμα μία συλλεκτική έκδοση, της οποίας μόλις 6 μονάδες κατασκευάστηκαν.

Τώρα, η αγωνιστική GR Supra φτάνει στο «μαξιλαράκι» των 100 μονάδων, με την TGR να λανσάρει ακόμα μία ειδική έκδοση, ονόματι GR Supra GT4 100 Edition, η οποία είναι βαμμένη σε έναν αποκλειστικό χρωματισμό, ενώ φέρει επίσης ένα σήμα με τον σειριακό αριθμό του κάθε οχήματος. Σύμφωνα με την εταιρεία, μόλις 3 μονάδες θα κατασκευαστούν συνολικά.

Όπως και στην προηγούμενη έκδοση, το μοντέλο φέρει τον γνωστό εξακύλινδρο κινητήρα της BMWχωρητικότητας 3,0 L που αποδίδει -στην στάνταρ εκδοχή του- 430 PS και 650 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.  

Πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει ήδη ενθουσιάσει τους πελάτες της Toyota, κι οι τρεις εκείνοι που θα καταφέρουν να αποκτήσουν τη συγκεκριμένη έκδοση θα είναι σίγουρα τυχεροί. Η Toyota δεν αναφέρει το κόστος της GR Supra GT4 100 Edition, όμως κρίνοντας την τιμή της προηγούμενης συλλεκτικής έκδοσης, αυτή αναμένεται να αγγίξει, ή ακόμα και να ξεπεράσει τις 175.000 ευρώ.