Eπετειακή Toyota GR Supra GT4 για τη συμπλήρωση 50 μονάδων


H Gazoo Racing γιορτάζει την κατασκευή 50 μονάδων του αγωνιστικού παρουσιάζοντας μια συλλεκτική έκδοση για... λίγους. Ποια θα είναι η τιμής της; 

  • 24/2/2022

Από την ημέρα που βγήκε από την μονάδα παραγωγής η πρώτη GR Supra GT4, το 2020, οι αγοραστές που την διάλεξαν έχουν συμμετάσχει σε περισσότερους από 250 αγώνες πετυχαίνοντας 36 νίκες και 78 podiums, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τις πραγματικές δυνατότητες του αγωνιστικού.

Αυτοί οι αγοραστές έφτασαν τον  αριθμό 50 μέχρι και το κλείσιμο του 2021 και η Gazοo Racing αποφάσισε να το «γιορτάσει» παρουσιάζοντας μια συλλεκτική έκδοση του μοντέλου που φέρει την ονομασία GR Supra GT4 50 και θα κατασκευαστεί συνολικά σε έξι μονάδες (από δύο σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική).

Οι διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στην εμφάνιση, με την τοποθέτηση του χρυσού logo «50 Edition» σε διαφορετικά σημεία όπως στον μπροστά και στον πίσω προφυλακτήρα, στην οροφή αλλά και στο εσωτερικό.

Παράλληλα οι 6 τυχεροί κάτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξοπλίσουν την GR Supra GT4 50 με κάμερα οπισθοπορείας αλλά και οθόνη με την ένδειξη της πίεσης των ελαστικών.

Στην "καρδιά" του μοντέλου συναντάμε τον γνωστό κινητήρα των 6 κυλίνδρων της BMW με χωρητικότητα 3 L. που αποδίδει -στην στάνταρ εκδοχή του- 430 PS και 650 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ενώ είναι διαθέσιμα μια σειρά από πακέτα βελτίωσης, ώστε οι παραπάνω αριθμοί να "συναντήσουν" τις απαιτήσεις των αγωνιστικών διοργανώσεων.  

Η τιμή της συλλεκτικής Toyota GR Supra GT4 50 ανέρχεται στις €175,000 χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι φόροι.