Η ABT «απογειώνει» τη Lamborghini Urus και την κάνει Urus Scatenato (photos)


Η Lamborghini Urus αλλάζει επίπεδο χάρη στην ABT, με την Urus Scatenato να παράγεται σε 99 αντίτυπα.

  • ΦΩΤΟ: ABT
  • 29/9/2023

Η Lamborghini Urus με ΜΕΚ ετοιμάζεται να αποχωρήσει για να αντικατασταθεί από την υβριδική και μέχρι το 2019 την ηλεκτρική της εκδοχή, αλλά πριν από αυτό, θα δεχθεί ακόμα μία μεγάλη τροποποίηση, δια χειρός ABT Sportsline.

Ο γερμανικός βελτιωτικόςοίκος, που ειδικεύεται σε μετατροπές μοντέλων της Audi, δεν αναλαμβάνει για πρώτη φορά να κάνει εκτεταμένες αλλαγές στο ιταλικό SUV, ωστόσο πρόκειται για την πιο ακραία εκδοχή που έχει βγει από τις εγκαταστάσεις της. Και το όνομα αυτής, Urus Scatenato.

Κάτω από το καπό θα βρει κανείς ένα κάλυμμα κινητήρα από ανοξείδωτο ατσάλι και ανθρακόνημα. Το πακέτο ABT Power R αναβαθμίζει το turbo και το ψυγείο, και κάνει τον κινητήρα V8 των 4L να αποδίδει πια 810 PS, που αποτελεί σημαντική αύξηση από τα 666 PS. 

Με αυτή την κίνηση, βελτιώνεται και η αναλογία ισχύος προς βάρος, καθώς πέφτει κάτω από τα 3kg/PS, αριθμός εντυπωσιακός για την κατηγορία του οχήματος.

Σε αισθητικό επίπεδο, η ABT έχει εξοπλίσει το SUV με σφυρήλατες ζάντες 23 ιντσών και γκλος μαύρο φινίρισμα, ενώ σε ό,τι αφορά το αμάξωμα, πολλά μέρη από ανθρακόνημα έχουν συνθέσει ένα πιο άγριο, επιθετικό look: από το splitter και τις εισαγωγές αέρα, μέχρι τις «ποδιές» και την πίσω πτέρυγα.

Η αναβάθμιση σε Urus Scatenato μπορεί να γίνει σε Urus, Urus S και Urus Performante, και κοστίζει 179.000 ευρώ. Μόλις 99 παραδείγματα θα κατασκευαστούν.