H ανοιχτή BMW M4 θα είναι κάπως έτσι


Με έως και 510 ίππους η M4 θα αποτελεί την κορωνίδα και των ανοιχτών εκδόσεων της νέας σειράς 4.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/12/2020

Μπορεί τα κάμπριο να μην βρίσκονται στην καλύτερη περίοδό τους, μιας και οι πωλήσεις τους έχουν πέσει στο ναδίρ αλλά η BMW εξακολουθεί να επιμένει. Έτσι εκτός από τις στάνταρ εκδόσεις της ανοιχτής σειράς 4 θα υπάρχει στην κορυφή της γκάμα και η κορυφαία M4.

Αυτές που βλέπετε είναι τα απαραίτητα σκίτσα που κατατέθηκαν στο αρμόδιο γραφείο πατεντών. Όπως βλέπουμε η βασική εικόνα δεν διαφοροποιείται συγκριτικά με τις απλές εκδοχές του μοντέλου. Και επειδή η σειρά 4 έχει εξελιχθεί βασικά ως κουπέ και στη συνέχεια «άνοιξε» οι γραμμές του αμαξώματος εδώ δεν είναι ιδιαίτερα αρμονικές. Κάτι που αναμένεται μετά τη μάσκα να αποτελέσει ένα δεύτερο σημείο πόλωσης.

Φυσικά η M4 Convertible θα έχει μια πιο επιθετική εμφάνιση σε σχέση με τις απλές κάμπριο, κυρίως χάρη στους διαφοροποιημένους προφυλακτήρες και τη μάσκα της, καθώς και όλα τα στοιχείο που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα M. Παράλληλα η παρουσία της μαλακής οροφής και κάνει άμεσα σαφώς πως πρόκειται για κάμπριο, και μειώνει το συνολικό βάρος σε σχέση με μια αναδιπλούμενη μεταλλική.

Πιο χαμηλό είναι και το κέντρο βάρους, ενώ και ο μηχανισμός της οροφής είναι στην περίπτωση αυτή σαφώς λιγότερο πολύπλοκος. Η ανοιχτή M4 θα κινείται από το ίδιο εξακύλινδρο σε σειρά σύνολο των 3.000 cc, που αποδίδει 480 ίππους στην στάνταρ εκδοχή του και 510 στην Competition.