H Aston Martin DBX πιο ακραία από ποτέ χάρη στη Mansory (photos)


Η Mansory αναλαμβάνει να πάει την Aston Martin DBX στο επόμενο επίπεδο, τόσο αισθητικά, όσο και σε επίπεδο απόδοσης.

  • ΦΩΤΟ: Mansory
  • 29/3/2023

H Aston Martin DBX είναι ένα από τα πιο ισχυρά SUV στην αγορά, κι η Mansory βρήκε την ευκαιρία να κάνει το παραπάνω βήμα με τις μετατροπές της.

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος ετοίμασε το συγκεκριμένο παράδειγμα για έναν πελάτη που το ήθελε φινιρισμένο σε γκρι χρώμα, πολύ κοντά στο Nardo Grey της Audi.

Στο εμπρός μέρος, έχει τοποθετηθεί νέος προφυλακτήρας και splitter, καθώς και εισαγωγές για τη διαμόρφωση του αέρα, όλα κατασκευασμένα ασφαλώς από ανθρακόνημα.

Έχουμε αυξηθεί σε μέγεθος τα φτερά πάνω από τους τροχούς, με τις ζάντες να έχουν αλλάξει από τις εργοστασιακές.

Στο πίσω μέρος, θα βρει κανείς μία σχετικά μεγάλη αεροτομή που στέκεται πάνω από τα φώτα, καθώς και ένα spoiler στο τέλος της οροφής, για αυξημένη αεροδυναμική και καλύτερο κράτημα. Σε αυτό συνεισφέρει κι ο νέος διαχύτης, στο κέντρο του οποίου εδράζονται οι δύο (κι όχι τέσσερις, όπως είναι σε stock μορφή) απολήξεις της εξάτμισης.

Φυσικά, μεγάλες είναι οι αλλαγές και στον κινητήρα. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ίδιος 4λιτρος, V8 κινητήρας, που όμως φέρει πια νέα turbo, που μαζί με τις μετατροπές στην ECU, φέρνουν την απόδοση του συνόλου στα 811 PS και τα 1000 Nm ροπής, από τα 558 PS και τα 700 Nm ροπής.

Έτσι, η DBX της Mansory μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα, με τελική τα 325 km/h.