H Αudi σχεδιάζει ένα ηλεκτρικό crossover στο μέγεθος του Q3


Tα πλάνα των ευρωπαϊκών εταιριών σχετικά με τα ηλεκτρικά τους μοντέλα επαυξάνονται διαρκώς με νέες προτάσεις σε διαφορετικές κατηγορίες.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/1/2019

Καθώς ο ανταγωνισμός στα ηλεκτρικά μοντέλα μεταξύ των ευρωπαίων κατασκευαστών αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες και μάλιστα έντονος (με την Tesla να καραδοκεί) είναι προφανές ότι όλες οι εταιρίες δεν θέλουν να αφήσουν κανένα κενό στην γκάμα τους.

Η Αudi αφήνει να διαρρεύσει η πληροφορία ότι ετοιμάζει ένα πλήρως ηλεκτρικό crossover στο μέγεθος του Q3 έτσι ώστε να συμπληρώσει προς τα κάτω τα μοντέλα της, ιδίως εκεί που η Tesla είναι δυνατή. 

Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στο Zwickau στην Γερμανία και θα μοιράζεται την ίδια τεχνολογία με τα αντίστοιχα μοντέλα της μητρικής εταιρίας. Θα συμπληρώσει την γκάμα των μοντέλων e-tron και θα προστεθεί και στο ηλεκτρικό Q2 το οποίο έχει σχεδιαστεί για την κινέζικη αγορά.

H Αudi σχεδιάζει να παρουσιάσει επτά υβριδικά και πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το τέλος του 2020, χωρίς όμως ακόμα να είναι ξεκάθαρο ποιά θα είναι αυτά τα αυτοκίνηταο. 

Το εργοστάσιο στο Zwickau είναι το επίκεντρο της παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων της VW, με τις επενδύσεις να έχουν φθάσει μέχρι τώρα τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για παραγωγή 330.000 EV μοντέλων ετησίως.  Εκεί θα παράγονται και τα μοντέλα Ι.D. της VW τα οποία θα βασίζονται όλα στη νέα "ηλεκτρική" πλατφόρμα MEB που θα χρησιμοποιεί το γκρουπ.