Η Bentley κατασκευάζει τα δικά της έπιπλα


Κλασσική απλότητα και μοντέρνα πολυτέλεια στο σπίτι, με έπιπλα μοναδικής δεξιοτεχνίας με τη σφραγίδα της Bentley.

  • 15/6/2020

Η Bentley Home παρουσιάζει τη Newent Collection, μία συλλογή επίπλων που φέρνει τη δεξιοτεχνία και την πολυτέλεια της Bentley, στο σπίτι. Κάθε κομμάτι από τη νέα εξαίσια συλλογή επίπλων είναι φινιρισμένο στο χέρι και συνδυάζει την παραδοσιακή χειρωνακτική δεξιοτεχνία με νέες τεχνολογίες, με πιστότητα στο πνεύμα της υπέρτατης πολυτέλειας, που χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα της Bentley Motors.

Τα εντυπωσιακά έπιπλα αντλούν έμπνευση τόσο από την παράδοση όσο και από το μοντέρνο σχεδιασμό και επικοινωνούν την προσωπικότητα και την αισθητική της Bentley Motors. Οι φόρμες και τα εμβληματικά σχήματα των μοντέλων Bentley, νέων και παλαιότερων, παράλληλα με τα πολύτιμα υλικά και την ποιότητα που χαρακτηρίζουν τους εσωτερικούς χώρους των αυτοκινήτων, βρίσκουν θέση στη σχεδιαστική γλώσσα της Bentley Home.

Σχεδιασμένες από το διάσημο Carlo Colombo, εκφράζοντας την αριστεία της ιταλικής δεξιοτεχνίας, οι δημιουργίες Newent είναι οι τελευταίες προσθήκες στη συλλογή Bentley Home. Ο καναπές Newent είναι το αστέρι της συλλογής, συνδυαζόμενος με μια εκπληκτική πολυθρόνα, μία καρέκλα και ένα κρεβάτι. Τα κομμάτια, ανάλογα με το γούστο του πελάτη μπορούν είτε να επικαλυφθούν πλήρως από πολυτελές δέρμα ή ύφασμα, είτε με καπλαμά, από γνήσιο ξύλο καρυδιάς.

Οι καμπύλες των σχεδίων Newent, παραπέμπουν σε αυτές της εμβληματικής Richmond Collection, της πρώτης σειράς Bentley Home, που κυκλοφόρησε το 2013. Αυτή η διακεκριμένη, προηγούμενη συλλογή, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη γραμμή Newent, η οποία εκφράζεται από πιο μαλακά σχήματα, εξερευνώντας την ελευθερία των κυματοειδών γραμμών.

Για την επίτευξη των εξαιρετικών προδιαγραφών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση ενός κομματιού επίπλων Bentley Home, είναι απαραίτητη η ανθρώπινη πινελιά. Η επένδυση, για παράδειγμα, τοποθετείται με χρήση πρέσας κενού, σε υψηλή θερμοκρασία. Τα καλούπια, που απαιτούν την χειροτεχνία εξειδικευμένων τεχνιτών, κατασκευάζονται αποκλειστικά για τη συλλογή Newent.

Η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά ακριβής και ολοκληρώνεται με το χέρι. Η διπλή καμπύλη στην κάτω πλευρά του σκελετού δεν παρουσιάζει εμφανείς αρμούς ή συνδέσεις μεταξύ των τμημάτων. Αυτό το αποτέλεσμα είναι εφικτό μέσω της τεχνικής κατασκευής της θερμοδιαμόρφωσης, η οποία χρησιμοποιεί καινοτόμες διαδικασίες και υλικά.

Τόσο η Bentley Home όσο και η Bentley Motors χρησιμοποιούν από κοινού πρέσες υψηλής συχνότητας για καμπύλα κομμάτια. Κοινή χρήση μιας πολύ προηγμένης τεχνολογίας που μπορεί να δημιουργήσει αυτά τα ομαλά και στρογγυλεμένα σχήματα που έχουν καταστεί τόσο εικονικά. Και οι δύο μάρκες ακολουθούν επίσης την ίδια διαδικασία για τη συντήρηση του καπλαμά, αποθηκεύοντας ξύλα σε δωμάτια με σταθερή θερμοκρασία για να αποφευχθούν αλλαγές στα μοτίβα του ξύλου που μπορεί να προκύψουν από την έκθεση στον αέρα ή τις διακυμάνσεις στην υγρασία.

Κάθε υλικό που χρησιμοποιεί η Bentley Home υποβάλλεται σε διεξοδική διαδικασία επιλογής για να εξασφαλίσει την απόλυτη τελειότητα. Η αειφορία, τέλος, βρίσκεται στο επίκεντρο της κατασκευαστικής φιλοσοφίας και κάθε καπλαμάς λαμβάνει πλήρη πιστοποίηση FSC.