H BMW δοκιμάζει τη νέα 2 Active Tourer στο Nurburgring


Μπορεί η δημοτικότητα των πολυμορφικών να είναι στο ναδίρ αλλά η BMW εξακολουθεί να επιμένει στη 2 Active Tourer.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: YOUTUBE/ AUTOMOTIVE MIKE
  • 27/10/2020

Πολλοί κατασκευαστές προχωρούν στην αναδιάρθρωση της γκάμας περιορίζοντας τον αριθμό των μοντέλων αλλά και των εκδόσεών τους. Ο λόγος είναι αφενός η συνεχής μείωση των πωλήσεων των μοντέλων με συμβατικό αμάξωμα, η απλοποίηση και επιτάχυνση της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και η εξοικονόμηση χρημάτων. Λόγω μείωσης του αριθμού των εξαρτημάτων, των logistics κ.οκ.

Έτσι λοιπόν και με τη συνεχή μείωση της ζήτησης των πολυμορφικών, ακόμα περισσότερο των premium, θα θεωρούσε κανείς λογικό η BMW να μην παρουσιάσει διάδοχο για το δικό της MPV. Την Active Tourer, που είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις και ποτέ δεν αποτέλεσε εμπορική επιτυχία.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει, μιας και όπως θα δείτε στο βίντεο η γερμανική εταιρεία δοκιμάζει εντατικά έντονα καμουφλαρισμένα πρωτότυπά της στο Nürburgring. Φυσικά για ρυθμίσεις στην ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσής της, καθώς και για δοκιμές της στις μεγάλες ταχύτητες.

Από όσο μπορεί να συμπεράνει κανείς με το έντονο καμουφλάζ η νέα 2 Active Tourer θα διατηρήσει όπως ήταν αναμενόμενο την ψηλή γραμμή της οροφή της, αλλά από κει και πέρα θα υπάρχουν πολλές αλλαγές ακόμα και σε λεπτομέρειες. Έτσι οι γυάλινες επιφάνειες θα είναι διαφορετικές, το ίδιο και η θέση των εξωτερικών καθρεφτών αλλά και αυτή π.χ. του πίσω καθαριστήρα.

Από πλευράς κινητήρων θα δίνουν το παρόν συμβατικά αλλά και υβριδικά σύνολα βενζίνης καθώς και πετρελαίου.