Η Hankook φέρνει την επανάσταση ανακαλύπτοντας τον… τροχό


Αν σκέφτεστε μια επίσκεψη στον Άρη ή την εξερεύνηση σε κάποιον από τους πλανήτες του γαλαξία μας, μην αμελήσετε να πάρετε μαζί σας μια τετράδα Hankook Origami

  • 13/4/2021

Είναι υπεραπλουστευμένο, αλλά και απόλυτα ακριβές. Οι ερευνητές έχουν εξελίξει ένα νέο είδος πρωτότυπου τροχού, που είναι σε θέση να αλλάζει σχήμα και δομή με το πάτημα ενός κουμπιού.

Αυτόματα λοιπόν οι Hankook Origami είναι ιδανικοί για κάθε τύπο εδάφους, ενώ από ότι λέγεται διαθέτουν και αντοχή για να αντέξουν μεγάλο φορτίο βάρους.

Ο τροχός Hankooκ Origami εξελίσσεται εδώ και καιρό, όμως σε σχέση με τις προηγούμενες φορές και το τελευταίο πρωτότυπο έχει αμέτρητες βελτιώσεις. Έτσι, οι κατασκευαστές είναι τόσο ενθουσιασμένοι που θέλησαν αυτή τη φορά να το μοιραστούν με τον κόσμο δημοσιεύοντάς το.

Το επαναστατικό του συγκεκριμένου τροχού είναι η ικανότητα να μεταμορφώνεται εν κινήσει, αλλά και να αντέχει στο φορτίο τουλάχιστον 1.019 κιλών.

Μπορεί να αλλάζει τη διάμετρό του από 18 σε 31 ίντσες και να ανταπεξέρχεται με επιτυχία όντας υπό πίεση. Με το πάτημα ενός κουμπιού γίνεται από κοντό σε ψηλό και από φαρδύ σε στενό, αλλά και το αντίστροφο.

Αυτό σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το γλιστερό τερέν, όπως η άμμος, αλλά και να αναρριχάται ξεπερνώντας τα εμπόδια χωρίς να χάνει την πρόσφυσή του.

Το καινοτομικό στοιχείο της τελευταίας γενιάς του τροχού συγκριτικά με το παρελθόν είναι ότι διαθέτει μεγαλύτερη αντοχή στο βάρος.

Τα τρία στρώματα των υλικών αποτελούνται από παχιές αλλά εύκαμπτες μεμβράνες που διπλώνουν και ξεδιπλώνουν ανάλογα με τις ανάγκες και συνδυάζονται με αλουμίνιο για μέγιστη αντοχή.

Οι ερευνητές σημειώνουν και το όφελος στην ανάρτηση του οχήματος, αφού τα στρώματα όλων των υλικών συντελούν και στην ελαστικότητα του τροχού.

Η χρήση των συγκεκριμένων τροχών στα επαγγελματικά ή επιβατικά οχήματα απέχει δρόμο ακόμη, αν και εφόσον γίνει εφικτή ποτέ. Αν το εξωτερικό περίβλημα καλυφθεί με το παραδοσιακό λάστιχο για να αποφευχθούν οι αναπηδήσεις, τότε ίσως το προϊόν αυτό βρει εφαρμογή.

Ενδεχομένως στη βιομηχανία ή το στρατό. Πάντως, για εξερεύνηση στον Άρη ή άλλους πλανήτες και εξωπλανήτες είναι σίγουρα ιδανικό!