Η Hyundai αγόρασε πρώην εργοστάσιο της GM στη Ρωσία


Ο κορεάτικος όμιλος έχει πλέον δύο εργοστάσια στη Ρωσία, όπου οι πωλήσεις του πέρυσι έφτασαν τις 400.000 μονάδες.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: HYUNDAI
  • 24/12/2020

Τα εργοστάσια στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι μεγάλες και σύνθετες εγκαταστάσεις, απαιτούν μεγάλους χώρους και ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις και έτσι είναι λογικό αυτά που αφήνουν κάποιοι κατασκευαστές να αποκτώνται από κάποιους άλλους.

Αυτό έγινε και με το πρώην εργοστάσιο της General Motors στο Shushary της Ρωσίας. Το όνομα της τοποθεσίας μάλλον δεν μας λέει τίποτα αλλά ας σημειώσουμε πως είναι κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Και πως η αμερικάνικη πολυεθνική το δημιούργησε το 2008 με ετήσια δυναμικότητα 100.000 μονάδων.

Η λειτουργία του υπό την ιδιοκτησία της General Motors ήταν βραχύβια, μιας και το 2015 ολοκληρώθηκε έπειτα από την απόφαση της εταιρείας να περιορίσει τις διεθνείς της δραστηριότητες.

Το εργοστάσιο αυτό λοιπόν πέρασε πριν από λίγο καιρό, πιο συγκεκριμένα στις αρχές Νοεμβρίου, στον όμιλο της Hyundai, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την εκπρόσωπο της εταιρείας στην Ρωσία Yulia Tikhonravova. Η οποία πάντως δεν διευκρίνισε ούτε το πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή και ποια μοντέλα θα κατασκευάζονται εκεί.

Πέρυσι η Hyundai μαζί με την Kia πούλησαν στη συγκεκριμένη αγορά συνολικά 400.000 οχήματα, ενώ η γκάμα της πρώτης αποτελείται από τα Solaris, Creta, Elantra, i30 N, Sonata, Tucson, Santa Fe, Palisade και το επιβατικό βαν H-1.

Αυτό θα είναι το δεύτερο εργοστάσιo του ομίλου Hyundai στη Ρωσία, με το πρώτο να έχει δυναμικότητα 200.000 αυτοκινήτων. Πάντως οι προβλέψεις για φέτος κάνουν λόγο για μείωση της αγοράς κατά 13,5% στα 1,52 εκατομμύρια μονάδες.